• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
 Kuvvetli Sıcaklık Hafta Sonuna Kadar Etkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelinde etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin hafta ortasından itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırması bekleniyor.

Ülke genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgasıyla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Kars, Ardahan, Ağrı çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri ülke genelinde yağışın görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor.

Ayrıca, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olması istendi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir