• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kudüs`te Bir Filistinli Şehid Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin’de dün yaşanan çatışmalarda yaralanan Filistinli genç şehid oldu. AFP’nin haberine göre, dün Kudüs kentinde yaşanan olaylarda midesinden yaralanan Filistinli genç hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden 16 yaşındaki Milad Said Ayyah’ın ailesi, çocukları yaralandıktan sonra hastaneye götürdüklerini ve çocuklarının burada hayatını kaybettiğini dile getirdi.

İşgal altındaki Kudüs şehrinin birçok mahalle ve beldesinde yüzlerce Filistinli genç ile israilli güçler arasında çatışmaların yaşadığı bildirildi.

Yerel kaynaklar Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdikleri bilgide, dün Cuma namazı öncesinde işgal güçlerinin Kudüs’ün ana caddeleriyle sokak başlarını tutmasının ve halkın Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılmasına engel olmasının gerginliğe neden olduğunu ve namaza yetişemeyenlerden bazılarının cadde ve sokaklarda namaza durduklarını ifade ettiler.

İşgal güçlerinin baskı ve engellemeleri yüzünden namazdan sonra Tur, Silvan ve İseviyye mahallelerinde şiddetli çatışmalar meydana gelirken, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde plastik mermi kullanması ve göz yaşartıcı bomba atması yüzünden onlarca kişi etkilendi ve birkaç kişi de yaralandı.

Nakba’nin yıldönümünde sıcak gelişmelere sahne olan işgal altındaki Kudüs şehrinde bugün 13 Filistinli genç de eylem yapacakları iddiasıyla gözaltına alındı. Adım atmanın bile zorlaştığı şehirde durumun çok gergin olduğu bildiriliyor
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir