• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Muğla`da 150 Mevsimlik İşçi Alımına 6 Bin..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUĞLA - Muğla Orman Bölge Müdürlüğü`nde mevsimlik olarak çalıştırılacak 150 işçi kadrosu için başvuran 5 bin 927 kişi arasında kura çekildi. Atatürk Spor Salonu`nda noter huzurunda, işe alınacak yedi branş için yedekleriyle birlikte ayrı ayrı kamera karşısında kura çekildi. İlk kurayı çeken Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, en çok ihtiyacı olan birinin isminin çıkmasını arzu ettiğini söyledi.

Yıldırım, müdürlüğün sorumluluk alanlarının orman yangınları yönünden birinci derece hassas bölgelerden oluştuğunu belirterek, “Özellikle yaz aylarında kritik günler yaşıyoruz. Yangınla mücadele, bölge müdürlüğümüzün en önemli görevlerinden birini oluşturmaktadır. Yangınla mücadele kapsamında çalıştıracak olduğumuz gerek geçici gerekse daimi işçilerimizin yetersiz olmasından dolayı Orman Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımız`ın talepleri doğrultusunda Maliye Bakanlığı’ndan vize alınan Türkiye genelinde 2 bin 250 kişiden 150`si bölge müdürlüğümüzde çalışacak.” dedi. Orman yangınlarıyla mücadelede eksik birimleri ve bölgeleri belirleyerek 150 kişiyi dağıttıklarını ifade eden Ali Yıldırım, “Sekiz dozer operatörü, dört treyler operatörü, yedi greyder operatörü, 38 arazöz şoförü, 73 ilk müdahale işçisi, 15 gözetleme elamanı ve beş harita teknikeri alınacak. Şu ana kadar 150 işçiye karşılık 5 bin 927 müracaat oldu. Bunların 40 kişisi Aydın ilinde alınacak. Bugün burada Muğla’ya alınacak 110 işçi için asil ve yedek kura çekimi yapılmakta. Ondan sonra 7 Ağustos 2012 tarihinde mülakat yapılacak. Bugün burada çıkan 330 kişiye, alacağımız 110 kişi için uygulamalı mülakat yapacağız. Bu kişiler, mevsimlik işçi dediğimiz 5 ay 29 günlük geçici işçilerden oluşmaktadır.” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Yıldırım, çekiliş sonunda yangınlarla mücadele kapsamında işçi açığının çoğunu kapatmış olacaklarını söyleyerek, “Alınacak işçilerimizle birlikte yangınlarla mücadelede daha etkin ve verimli mücadele etme durumuna geleceğiz. Yine açıklarımız var ama önümüzdeki yıllarda bir işçi alımı daha olacağını öngörüyoruz. Bölgemize en az 100 işçi daha alınması gerekmektedir. Önümüzdeki bu kritik günlerde, bir can suyu gibi mücadelede etkin hale gelmemizi sağlayacak. Orman yangınlarında daha etkin mücadele ederek, sayısını ve alanlarını düşürmüş olacağız. Bu sene yangın sayısı yönünden bir düşüklük yok ama alan yönünden son 10 yıllık ortalamanın çok altındayız. Şu ana kadar 125 orman yangını oldu, 42 hektar alan yandı; yangın başına 0,3 hektar kadar. Daha küçük alanlarda yangını yakalıyoruz. Bizim etkin gözetlememiz, etkin mücadelemiz ve bunun yanında yöre halkımızın orman yangınlarına karşı duyarlılığının artması sonucunda daha çabuk varıyoruz, hattâ bazı yerlerde yöre halkıyla birlikte mücadele ediyoruz.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir