• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Halep Başkonsolosu Ankara`ya Çağrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Geçen hafta Şam`ın kalbinde meydana gelen patlamanın ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından üst düzey güvenlik değerlendirmesi yapıldı.

Gelişi Gizli Tutuldu

Bu toplantıda Başkonsolos Keçeci`nin istişareler için Ankara`ya çağrılması kararlaştırıldı. Keçeci`nin gelişi güvenlik gerekçesi ile son ana kadar gizli tutuldu.

Türk diplomatların bulunduğu konvoyun haftasonunda Türkiye`ye giriş yapması bekleniyordu ancak Halep`teki çatışmaların tırmanması üzerine konvoyun gelişi bugüne kaldı.

Konvoy sabah saat 08.00`de Halepten karayolu ile hareket etti. Başkonsolos Keçeci ile birlikte personeli de taşıyan konvoy herhangi bir sorunla karşılaşmadan öğle saatlerinde Gaziantep`teki Karkamış Sınır Kapısı`ndan giriş yaptı.

Konvoyun Gaziantep`te konaklamadan Ankara`ya devam edeceği öğrenildi.

Türkiye`nin Şam Büyükelçiliği Mart ayı sonunda faaliyetlerini askıya almış Büyükelçi Ömer Önhon ve Büyükelçilik personeli Türkiye`ye dönmüştü.

Mayıs ayında da Suriye`nin Ankara Büyükelçilik personelinden Türkiye`den ayrılmaları istenmişti. Türkiye`nin Halep ve Suriye`nin İstanbul Başkonsoloslukları ise halen faaliyette.

Türkiye`nin Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci istişareler için Ankara`ya çağrıldı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir