• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Down Sendromlu Saliha`nın Dramı Yürek Yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Doğuştan Down sendromlu olan 40 yaşındaki Saliha Kalpak`ın yaşadığı dram içler acısı. Aşırı kilosu nedeniyle yürümekte dahi zorlanan 40 yaşındaki Saliha Kalpak, adeta yaşam savaşı veriyor. Konuşmakta dahi güçlük çeken yüksek oranda şeker hastalığı yüzünden ayağı kangren haline gelen Saliha, yardım bekliyor.

Doğuştan Down sendromlu doğan Saliha`nın ablası K.P, büyük bir insanlık dersi vererek, kardeşi için eşinden ayrılmak zorunda kalmış. 2 çocuk annesi K,P, eşinin kardeşi yüzünden kendisini terk ettiğini belirterek, \"Kardeşim doğuştan Down sendromludur. Bunun yanında aşırı kiloları yetmiyormuş gibi birde yüksek oranda şeker hastalığı musallat oldu. Bu yüzden ayağı kangren haline gelmek üzeredir. Eşimle, kardeşim Saliha yüzünden sürekli kavga ediyorduk. Bana, `onu bu evde istemiyorum. Burası bakım evi değil` şeklinde sürekli laf söyleyip tartışıyordu. Bende onu bu halde bırakmayacağımı ona söyledim. O da bana hiçbir şey söylemeden evden ayrıldı. Bir yıldan bu yana kendisinden haber alamıyorum\" dedi.

Aşırı kiloları ve ayağındaki yaralar nedeniyle yürümekte dahi zorluk çeken Saliha Kalpak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan yardım istedi.

Down Sendromu Nedir?
Down sendromu, bir diğer adıyla Mongolizm, genetik düzensizlik sonucu insanda fazladan bir 21. kromozomun bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan tabloya verilen isimdir. Down sendromu vücutta yapısal ve işlevsel değişiklikler ile tanımlanır. Vücuttaki küçük ve büyük farklılıkların bileşimi yapısal olarak sergilenir. Down sendromu genellikle zihinsel kavramadaki bozukluklar ve fiziksel gelişimin tipik yüz görünümü gibi farklı olmasıyla ilişkilendirilir. Down sendromlu çocuklar genellikle orta seviyede Öğrenme Güçlüğü gibi sorunlar yaşarlar. Down sendromu gebelik sırasında ya da doğumda tanımlanabilen bir hastalıktır. Dünyada Down sendromuna her 800 ile bin doğumda 1 rastlanır. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir