• DOLAR 32.549
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.995
  • ...
OECD Mersin Limanı`na İlişkin Rapor Hazırlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından koordine edilen saha çalışması kapsamında, İtalya Bari Üniversitesi`nden Prof. Angela Bergantino, Liman Şehirleri Programı`ndan OlafMerkve OECD danışmanlarından Nicolas Winicki`nin oluşturduğu bir heyet Mersin`de incelemelerde bulundu.

 

Heyet, Mersin Limanı`nın performansı ile limanın kentle olan çevresel ve sosyo-ekonomik ilişkisini konu edinen \"Küresel Liman Şehirleri\" projesi kapsamında Mersin`de bir saha çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda, OECD (OrganisationforEconomic Co-operationand Development- Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) tarafından Mersin Limanı`na ilişkin hazırlanacak raporun yılsonuna kadar yayınlanması bekleniyor.

 

Saha çalışması kapsamında heyet Mersin Limanı`nın yanı sıra; Serbest Bölge, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Yatırım Destek Ofisi ve ÇKA Adana merkez ofisinde çeşitli temaslarda bulundu. ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak`ı da makamında ziyaret eden heyet, bölgenin dinamiklerine ilişkin bilgi alarak bölgeye ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir