• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Umut Der Ramazan Yardımlarına Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan ve Yüreğir İlçelerindeki mahallelerde bulunan dernek üye ve müdavimleri tarafından tespit edilen muhtaç ailelere erzak yardımında bulundu.

Ramazan ayıyla beraber hayırseverlerin yarımlarının çoğaldığını, muhtaç ailelilerin de başvurularının yoğunlaştığını söyleyen Adana Umut- Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "Ramazan ayıyla birlikte derneğimizde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Yapacağı yardımları yoksul ve muhtaçlara ulaştırmak isteyen hayırseverlerin yardımlarını alıyor ve Gıda Bankamız da muhafaza ediyor, aynı zamanda bizlere başvuran ya da üye ve gönüllülerimiz tarafından tespit edilen muhtaç ve yoksul vatandaşları önce sistemimize kaydediyor, sonra hazırladığımız yardım paketlerini kendilerine ulaştırıyoruz. Yardıma muhtaç vatandaşlar bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirip bizlere dua ediyorlar. Onların yüzünü az da olsa güldürüp dualarını almak bizlere yetiyor da artıyor" şeklinde konuştu.

Adana Merkez İlçe`leri Seyhan ve Yüreğir`de toplam 12 mahalle`de bulunan muhtaçlara ulaştıklarını söyleyen Yeniay, "Adana büyük bir şehir yaklaşık 2.5 milyon nüfusa sahip. Merkez İlçelerde bulunan mahallelerin nüfusları en az 30 bin ve işsizlikten dolayı birçok aile mağdur. Herkese yetişmemiz imkânsız gibi ama arkadaşlarımız ihlâs ve samimiyetle çalışıyor, tespit ediyor, bizlerde imkânlarımız ölçüsünde ulaştırmaya çalışıyoruz. 12 mahallede tespit ettiğimiz muhtaçlara ramazan ayıyla beraber erzak poşetlerimizi dağıttık. Biliyoruz yetmez ama hayırseverler bizlere ulaştırdıkça, bizlerde muhtaç ve yoksul halkımıza dağıtacağız. Adana Beş Ocak Meydanı`nda yaklaşık beş yüz vatandaşa, 3 gün iftar yemeği vereceğiz inşallah" dedi. (Mustafa Çiçek- İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir