• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...

Singapur`a resmi ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Singapur Limanı ve Jurong Adası`na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Santosa Adası`nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilere Singapur ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Zafer Çağlayan, Singapurlu firma yetkililerinin Türkiye`ye ilgi duyduklarını söyledi.Türkiye ürünlerinin Uzak Doğu pazarındaki tanıtım faaliyetlerini artıracaklarını söyleyen Bakan Çağlayan, Singapur`da da televizyon reklamlarının etkili olduğunu söyledi. Çağlayan, `Türkiye`ye döner dönmez arkadaşlara talimat veriyorum. Bu ülkelerdeki, Japonya ve Singapur`daki tanıtımı bakanlık olarak destekleyeceğiz` ifadesiyle desteği firma bazında yapacaklarının altını çizdi. Çağlayan bu kapsamda ise firmaların ödeyecekleri reklam bedellerinin belli bir kısmını Ekonomi Bakanlığı`nın karşılayacağını belirtti.

Türkiye`de dünyanın önemli konteynır limanlarını inşa edeceklerini söyleyen Bakan Çağlayan, Türkiye`nin dış ticaret hacmini karşılayacak limanlara ihtiyacı olduğunu, bu kapsamda da mevcut limanların yetersiz kalacağını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, `Mersin`i ve İzmir`i dünyanın en büyük aktarma merkezlerinden biri yapacağız. İzmir Çandarlı ve Mersin`in Singapur`dan ne farkı var` Hiçbir farkı yok. Biz Akdeniz`in en önemli aktarma merkezi olabilecek duruma sahibiz` şeklinde konuştu.

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ DÜNYA`YA TANITILACAK

Türkiye`nin yeni teşvik sisteminin Japonların olduğu kadar Singapurluların da ilgisini çektiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, `Biz de artık teşvik sistemimizi dünyada, büyük televizyonlarda tanıtacağız. Teşvik sistemimizi en etkili şekilde dünyaya duyuracağız. Çünkü bu teşvik sisteminden haberdar olanlar, ilgilerini ciddi şekilde gösteriyorlar` dedi. Çağlayan ayrıca, yeni teşvik sisteminin tanıtımıyla ilgili bütçeyi de ayırarak tanıtımlara bu yıl başlayacaklarını söyledi.

DEMİRYOLU ÖZELLEŞİYOR

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Limanı`ndaki taşıma maliyetlerinin yüksekliğinden bazı işadamlarının şikayetçi olduğunu belirterek, taşıma faaliyetlerinin azaltılması konusunda demiryolu işletmeciliğini özelleştireceklerini söyledi. Demiryolu işletmeciliğinin özelleşmesi için konunun Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldığını söyleyen Çağlayan, havayolu şirketlerinde olduğu gibi demiryolu işletmeciliğinin de özelleştirileceğini kaydetti.

İHA