• DOLAR 32.542
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2489.213
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 23 Temmuz 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.com; `Türkiye Bu Katliama Sesiz Kalmamalı`
Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, Myanmar`ın batısındaki Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlara yönelik başlattığı katliamlara Türkiye`nin sessiz kalmaması çağrısını yaptı.

 

`Ramazanda Vakit Namazlar Cuma Namazı Gibi`
Batmanlı vatandaşlar Ramazan ayının bereketi ile normal vakit namazlarında dahi camileri dolduruyor.

 

Batman Umut Gazetesi; `Gercüş`e İlk Sera Kuruldu`
Bağlarıyla meşhur olan Batman`ın Gercüş ilçesinde ilk sera kuruldu. Gercüş`te 600 m2 ve 3 tünelden oluşan serayı yapan çiftçi Emrullah Soyvural (48), salatalık yetiştiriyor.

 

`Bu Günaha Ortak Olmayın!`
Ramazan ayında hastalık, yolculuk vb. şeyler dışında oruç tutmamanın büyük bir günah olduğunu söyleyen Molla Enver Kılıçaslan, aynı şekilde oruç tutmayanlara yemek verenlerin de günaha girerek onların günahına ortak olacaklarını söyledi.

 

Batman Gazetesi; `Çamlıtepe`deki Ağaçlar Kuruyor`
Büyük çam ağaçların susuzluktan kuruduğunu söyleyen mahalleliler, Belediye görevlilerine tepki gösterdiler. Çamlıtepe mahallesinde bulunan Belediyeye ait su deposu alanındaki ağaçların bakımsızlıktan kurumaya başladığı belirtilerek yetkililerin görevlileri uyarmaları istendi.

`AK Parti`den Rahmet Sofrası`
AK Parti Batman İl Başkanlığınca Ramazan ayı süresince, 300 eve \"Rahmet Sofrası\" etkinliği kapsamında vatandaşın iftar sofrasına konuk olunacak.

Batman Pusula Gazetesi; `65`lik Nineyi Yılan Soktu`
İftar yemeği hazırlarken bahçede iki metre boyunda bir yılan 65 yaşında bir bayanın ayağından soktu kısa sürede fenalaşan bayan hastanede tedavi altına alındı.

`Rektör Uluçam`ın Acı Günü`
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam annesini kaybetti.

Batman Medya Gazetesi; `Diş Çekmeye Gitti, Cenazesi Geldi`
Diş şikâyetiyle Diyarbakır Tıp Fakültesine sevk edilen TPAO çalışanı, diş çekiminin ardından iltihabın kanına karıştığı iddiasıyla yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

`Batman`ın Tek İftar Çadırı`
Batman belediyesinin yanı sıra ilçe belediyeleri de bu yıl iftar çadırı kurmadı. Kent genelindeki tek iftar çadırı ise, Balpınar Beldesinde kuruldu. Fakir vatandaşların yanı sıra, çevredeki tarlalarda çalışan işçilerin de akın ettiği Balpınar Belediyesi İftar çadırı dolup taşıyor.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Örenağıl Köyüne Yeni Okul Binası`
Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Örenağıl köyündeki yeni okul binası çalışmalarını denetledi.

 

`Camii Palas Devri Başladı`
Ramazan ayının gelmesi ve havaların sıcak olması nedeniyle oruç tutan vatandaşlar öğle vaktindeki aşırı sıcaklardan korunmak için camileri mesken tuttu.

Batman Barış Gazetesi; `Voltaj Dalgalanması Halkı Perişan Etti`
Batman ve ilçelerinde son 15 gündür etkili olan elektrik ve su sorunu had safhaya ulaştı. Gündüz ve gece boyunca elektrik voltajında yaşanan ani düşüşler, yüzlerce vatandaşın elektrikli ev cihazlarının bozulmasına neden oldu.

`İftar Mönüsü `SU`
Batman`ın kenar semti Yavuz Selim Mahallesinde ikamet eden Sünger ailesi, Ramazan orucunu sadece su ve karpuzla açıyorlar. Hiçbir yerden yardım talebinde bile bulunmayan yaşadıkları drama rağmen hallerinden şükürdar olan aile, \"en azından bunu bulamayanlar bile var\" diyerek, örnek bir davranış sergilediler.

Batman Duruş Gazetesi; `Otobüs Güzergâhımız Yok`
Batman Belediyesinin alacağı 12 adet otobüsün, kendi semtlerine de verilmesini isteyen Çamlıtepe Mahallesi sakinleri, yerleşim yerinde otobüs ve minibüslerin geçmediğini iddia ettiler.

Batman Doğuş Gazetesi; `TPAO Mayınlı Arazide Petrol Arayacak`
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, Irak sınırındaki Çukurca`da mayınlı alanda kuyu açıp petrol arayacağı belirtildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `İşte Büyük Lise!`
Gültepe semtinde 16 Şubat`ta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in temelini attığı 32 derslikli Mevlana Anadolu Lisesi`nin yapımını üstlenen müteahhit Vahap Gökmen, süresinden üç ay önce devasa eğitim yuvasını teslim etmenin hazırlığında. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir