• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Mustazaf`lar Hareketi ve Mustazaf`lık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1997 yılıydı. Cezaevinde Müslümanlar kendi aralarında münakaşa ediyorlardı. Konu Mustazaflar idi. Mustazaf nedir? Kimlere denir? Bizler Mustazaf mıyız? Bu konu iki gün boyunca koğuştaki tüm arkadaşlar tarafından tartışılmış, konuyla ilgili ayet ve hadislere bakılmıştı. Son noktayı altmışlı yaşlardaki Molla Emmi adındaki seyda koymuştu. Koğuştaki herkes Mustaz’af konusunu anlamıştı. O günlerde bizlerin bu konuyu tartışmasına sebep olan Molla Emmi ağabeyimize Yüce Allah sanki gelecekteki Mustaz’aflar Hareketinin adını ve hareket alanını öğretiyordu.


Bugünlerde ise gündemimizde Mustaz’aflar Hareketi var. Hareketin amacını, kapsadığı alanı, çalışmadaki kırmızı çizgilerini konuşuyoruz. ‘Nerede hareket orada bereket’ prensibine binaen mustaz’aflar hareketinin bereketler getireceği kesindir. Hareketin çalışma alanının geniş olması beraberinde bir çok avantajı getirir. Bu avantajlar arasında farklı siyasi partileri, cemaatleri, tarikatları velhasıl enva-i türlü kişi ve fikirleri kucaklama, onlarla ortak hareket edebilecek noktaları oluşturma, yardımlaşma ve dayanışmayı artırma, alternatif medya ve yayın organlarını arttırarak devam ettirme, ümmetin sorunlarına ortak ve bağlayıcı çözümler üretebilme, küfrün kültürel sömürüsüne karşı kültürel direnişe geçme, kültür ve sanat alanında alternatif olabilme gibi temel konuları kapsıyordu. Hareketin siyasal, sosyal, kültürel ve sanatsal tüm oluşumları (parti, dernek, sendika, cemaat, tarikat vs.) kapsaması, İslami davayı kendine dert edinen tüm Müslümanların özelde ise bu harekete gönül veren her bireyin mesuliyetini kat kat arttırmıştır. Dolayısıyla evvelden kısıtlı alanda çalışan her bireyin böylece ulaşabileceği her alana el uzatması ulaştığı bu alanlarda çalışmalarını yoğunlukla sürdürmesi ve gündemle iştigal olması gerekmektedir. Bilmeliyiz ki bugün Müslümanların acziyeti, terk ettikleri farizalardandır.


Küfrün İslam toplumu üzerine kurduğu hile ve desiselere karşı şüphesiz Müslümanlar yek vücud olmak durumundadırlar. Her Müslüman bu bağlamda yapılan çalışmalara tam destek verip gereken özeni göstermelidir. Mustaz’aflar Hareketinin istişare toplantılarında, ümmetin geleceği için hayırlı kararlar alınması temennisiyle...

 

Hüseyin Özgür / Elazığ (Kovancılar) / Yaş:27

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir