• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Batıda Sıcaklar Artacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının batı kesimlerinde 2 ile 4 derece artacağını, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını açıkladı.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara`nın kuzey ve doğusu (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), İç Ege (Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde aralıklarla yağış görülecek. Yağışların öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Niğde, Kayseri, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize, Bayburt, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan,
Türkiye’nin batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette rüzgar esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji yağışların etkili olacağı illerde ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış öncesi ani kuvvetli rüzgara karış dikkatli olunması konusunda uyardı. Bölgelere göre hava tahminleri ise şöyle açıklandı.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin kuzey ve doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Bursa, Yalova) aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimleri (Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz:Parçalı çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.
Yağışların; öğle saatlerinde Rize, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Anadolu: Yağışların; öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir