• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
Hamas Temaslarını Tamamlayarak  Kahire`den Ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal liderliğindeki Hamas heyeti, dün akşam (21 Temmuz Cumartesi) Mısır ziyaretini tamamlayarak Kahire`den ayrıldı.

Halid Meşal ve Hamas heyeti dün Mısır`daki temaslarını Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme ile noktaladı. Görüşmede Filistin`deki son gelişmeler, ulusal uzlaşı dosyası, işgalciyle mücadelede karşı karşıya olunan tehlikeler ile bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Hamas lideri Halid Meşal ve beraberindeki Hamas heyeti dün ayrıca Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Bedii ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile bir araya geldi. Görüşmelerde Filistin davasıyla ilgili son gelişmeler ve uzlaşı konusu ile Arap Baharı sürecinde bölgede yaşananların ele alındığı kaydedildi.

Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti 18 Temmuz Çarşamba günü Kahire`ye ulaşmış ve ziyaretinin başlangıcında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından kabul edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir