• DOLAR 32.554
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2425.685
  • ...
Dağlıca`da Askeri Helikopter Düştü: 5 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hakkari`nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Karakolu`ndan kalkan askeri helikopter bir kaç dakika sonra düştü. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı`na ait Sikorsky tipi helikopterin teknik sebepten ötürü düştüğünü ve 4 askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Açıklamanın devamında, "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova`dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı`na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe`ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır" denildi.

Yaralı 8 asker, kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Van`a sevk edildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanelerine getirilen yaralı askerler, tedavi altına alınmıştı. Ancak durumu ağır olan bir askerin hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Böylece kazada hayatını kaybeden asker sayısı 5`e yükseldi. Diğer yaralı olan 7 askerin ise tedavileri sürüyor.
(İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir