• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Ramazan`da Çiğköfte ve Tatlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman`ın geleneksel yiyeceklerinden çiğköfte ve tatlı özellikle Ramazan ayında vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

 

İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan çiğköfte için vatandaşlar iftar saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Gülistan caddesinde seyyar çiğköftecilik yapan vatandaş, Ramazanda çiğköftenin sofralarda farklı bir yeri olduğunu belirterek, \"Bende Ramazan ayının başlamasıyla birlikte burada çiğköfte satmaya başladım. Birkaç yıldır bu işe özel günlerde ve Ramazan ayında yapıyorum. Özel müşterilerimiz var. Hazırladığımız çiğköfteleri vatandaşlar alarak Ramazan sofralarına farklı bir lezzet katıyor. Kısacası doyumluk değil tadımlık alınıyor. Bu ramazanda da çiğköfteci sayısında büyük bir artış var\" dedi.

 

Porsiyonun 2,5 liraya satıldığı çiğköftenin evlere de servis yapıldığı, vatandaşların ise sofralarında en az bir porsiyon çiğköfte bulundurmak istedikleri belirtildi.

 

Ramazan`da Batman`da çiğköftenin geleneksel hale geldiğini ifade eden çiğköftecilik yapan Fesih Ekin adlı esnaf, Ramazan`da her yerde çiğköfte tezgâhlarının bulunduğunu ifade ederek vatandaşların tanıdıkları bildikleri yerlerden çiğköfte almalarını tavsiye etti.

 

Tatlılara da Rağbet Var

Yaz aylarında sıcaklar nedeniyle neredeyse azalan tatlı satışlarına Ramazan doping gibi geldi. Sıcaklarda yerini meyve ve dondurmaya bırakan tatlıların Ramazan ayında yeniden sofralara yerleşmesiyle birlikte, satışlarda en az yüzde 20 artış olacağını belirten Tatlıcı Ercan Kaya, \"Ramazan boyunca satışların 2-3 kata kadar artış göstermesi hedefleniyor. Başta baklava olmak üzere, Ramazanla özdeşleşen tulumba ve diğer tatlıların satışları da arttı\" diye konuştu.

 

Ramazan`da Bereket Var

Ramazan`ın ilk haftasında tatlılara rağbet olduğunu kaydeden İsmail Arpa, \"Ama sonradan bu rağbet bitiyor. Meyvelere daha çok rağbet oluyor. Ama Ramazan ayında bereket var. İlk haftadan sonra tatlılar alınmasa da bereket vardır. Eskiden sıradan bir pastaneye 8-10 bin TL kalıyordu. Ama şimdi eline oklavayı alan pastane açıyor\" dedi.(M.Sait Çelik, Halid Coşkun-İLKA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir