• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Van Mustazaf-Der`den Şehitlik Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 5 Mayıs 2011 günü Yüksekova Mustazaf - Der şubesine yapılan menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna anısına Van Mustazaf - Der Şubesinde düzenlenen `Şehitlik Gecesi` programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Hak Batıl Mücadelesi Hiçbir Zaman Durmadı, Durmayacak
Gecede bir konuşma yapan eğitimci Mahmut Aytekin tarih boyunca hakikatin nuru karşısında karanlık güçlerinin zulmetmekten geri durmadığını ve bundan sonra da durmayacağını belirterek, " Şu bir hakikattir. Hak Batıl mücadelesi hiçbir zaman durmadı, durmayacak. Habil - Kabil ile başlayan bu mücadele sürekli var oldu ve var olacaktır da. Lakin bu gün hakkın askerlerinin mücadelesi, şerefli kişiliği ve davasına herkes sahip çıkıp saygı duyarken, şeytaniler lanetle anılıyor. Tarih şahittir. Zulüm her zaman mağlup olmaya mahkumdur. Batıl her zaman lanetlenmeye ve kaybetmeye mahkumdur. Allah`ın düşmanları iyi bilsinler ki bizleri katletmekle davamızdan vazgeçiremeyecekler." dedi.

 

Bu Zulmün Hesabının Sorulacağı An, Zalimlerin Zulmünden Daha Çetin Olacaktır
Allah yolunda ölmenin kendileri için bir izzet ve dilek olduğunu belirten Aytekin, "Onlar yaşamayı ne kadar arzuluyorsa, emin olun bizler de şahadetten o kadar haz ediyoruz arzuluyoruz. Zira en değerli varlığımızı, en çok sevdiğimiz ve dönüşümüzün kendisine olacağı rabbimize kurban etmekten imtina etmeyiz. Onlar bu gün işledikleri zulmün yanlarına kar kalacağına o kadar da emin olmasınlar. Zira " Allah`ın onlardan intikam alacağı ve işledikleri bu zulmün hesabını soracağı an, zalimlerin zulmünden daha çetin olacaktır." O gün yuvalarından fırlayacak gözleri, işledikleri zulmü daha iyi görecek, bu dünyada kendilerine tabi oldukları sahte peygamberlerinin kendilerine bir faydası olmayacaktır." dedi.

 

Unutmayalım ki Küfür Tek Millettir
Müslümanlar olarak küfre ve zalimlere karşı yekvücut olmanın vakti artık gelmiştir diyerek Müslümanlar arası vahdetin önemine değinen Aytekin, "Müslüman kıymetlidir, değerlidir. Kim olursa olsun. Hangi camiadan olursa olsun fark etmez. Zulüm ve zalimin hedef tahtasına bırakılan onun hangi camiadan olduğu değil onun Müslüman oluşudur. Sizin inancınız hedef tahtasına konulmuş. Saldırılan dininizdir, imanınızdır. Unutmayalım ki küfür tek millettir. Bizler inandığımız değerler etrafında hak adına ve namına bir araya gelip bir birimizin derdi ile dertlenmezsek bizleri katletmek isteyen zalimlere yardım etmiş oluruz." dedi.

 

Onlara Ölü Demeyi Rabbim Bize Yasakladı
Tüm İslam şehitlerine Allah`tan Rahmet dileyen Aytekin, "şehitler ölü değildir, zira onlara ölü demeyi rabbim bize yasakladı. Onlar hak ettikleri en güzel makama ulaşarak rablerinin kereminden istifade ediyorlar. Rabbim onların kanıyla İslam ümmetine uyanmayı ve hakikat çevresinde kenetlenmeyi bizlere nasip etsin." dedi.

 

Program sonrası Yüksekova Mustazaf - Der şubesine yapılan saldırı esnasında alınan görüntüler ve sonrasındaki gelişmelerin de görüntülendiği bir sinevizyon gösterimi ile program sona erdi.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir