• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kabe ve Çevresi İçin 10 Bin Görevli Hizmet Veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Ramazan ayı nedeniyle 10 bin kişinin görevlendirildiğini ve 2 bin aracın da bu görevlilerin kullanımına verildiğini açıkladı. Açıklamayı yapan General Saad Abdullah Al Tuwaijri, hazırlıkların aylar öncesinden yapıldığını ve acil eylem planlarının hazır olduğunu bildirdi.

Buna göre, Ramazan ayı nedeniyle sayıları katlanarak artan ziyaretçiler için olası kimyasal ve radyoaktif tehlikeleri önlemek için de tedbirler alındı.

Sıcakların yükselmesi nedeniyle meydana gelecek sağlık sorunları için de Kabe içerisinde ve etrafında sağlık ekipleri mobil halde beklerken, 14 saat 40 dakikalık oruç süresi boyunca Kabe içerisindeki soğutma sistemleri de en yüksek seviyede çalıştırılıyor.

-Sıcaklık 50 dereceyi buldu-

Mekke, Medine ve Cidde`de hava sıcaklıkları 50 dereceye yükselirken, Suudi Arabistan`ın sayfiye yerleri olarak bilinen Tayif, Abha ve Baha`da zaman zaman hava sıcaklıklar 16 dereceye kadar düşebiliyor.

Özellikle Tayif`in Mekke`den sadece 70 km uzaklıkta bulunması ve teravih namazları için Kabe`ye kolayca ulaşılabilmesi nedeniyle Suudi aileleri yaz aylarında en çok Tayif bölgesini tercih ediyor.

Bu arada Suudi basınında hava sıcaklığının 70 dereceye kadar çıkabileceği yönündeki haberler, Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Sıcaklıkların en fazla 50 derece olacağı bildirildi.

Bu arada, Kabe`nin alt zemin katlarından bir bölümünün genişletme çalışmaları tamamlanarak Ramazan ayı için hizmete açıldı.

Yetkililer yeni bölümde 200 bin kişinin rahatça ibadet edebileceğini bildirdi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir