• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van SYDV Her Gün 20 Bin Kişilik İftar Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bu yıl 2 çadır kente ve 5 konteyner kentte toplamda 20 bin kişiye her gün iftar verilecek. Hüsrevpaşa ilköğretim okulu bahçesinde kurulu çadırda 3 bin kişiye yemek verilecekken çadır kentin ilk misafirlerinden biri de Van Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu oldu.

 

İftar çadırına ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü M. Suat Aydoğan`ın da katıldı.

 

İftar sonrası açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, son 4 yıldır ramazan ayını Van`da vatandaşlarla birlikte farklı yaşamak istediğini belirtti. Karaloğlu, \"Bazen iftar soframızı paylaşıyor, bazen hemşerilerimizin evine misafir olup iftar sofrasını paylaşıyoruz. Ramazan boyunca sosyal etkinlikler düzenliyoruz. İftar saatinde evine ulaşamayan ihtiyaç sahibi olan-olmayan herkesi soframıza bekliyoruz. Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan çadırda her gün 3 bin, Van Kalesi`nin kuzey bölümünde yer alan eski Vanevi önündeki çadırda ise 2 bin kişiye iftar verilecek. Ayrıca depremzede vatandaşlarımızın kaldığı 30 konteyner kent var. Her gün 5 konteyner kentte 15 bin aileye sıcak yemek dağıtımı da yapılacak. Ayrıca konteyner kentlerde belirli aralıklarla iftar sonrası Ramazan etkinlikleri düzenlenecek. Bu çerçevede ibiş, kukla, Hacivat-karagöz, palyaço gibi faaliyetler de yer alacak\" dedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir