• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
Mukabele Programlarına Gençlerden Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Kur`an ayı olan Ramazan ayı ile birlikte camilerde başlayan mukabele programlarına Tarsus`ta hemen hemen her camide gençlerin yoğun ilgi göstermesi camii görevlilerini ve cemaatini sevindiriyor.
 
Ramazan ayında Tarsus`ta yaklaşık 140 camii de başlayan mukabele programları devam ederken, özellikle öğle saatlerinde başlayan mukabele programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Çeşitli saatlerde başlayan programlara her yaştan vatandaş katılırken özellikle sabah namazında başlayan mukabele programlarına gençlerin ağırlıklı olarak katılması dikkat çekiyor.
 
Gençlerin mukabele programına katılmalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yunus Emre Mahallesi Camii cemaatinden olan Hacı Ali Doğan: "Camiimizde sabah namazında başlayan mukabele programlarına gençlerin ilgi göstermesi gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Bazı camilerde sabah namazında cemaat bulunmazken diğer vakit namazlarda ise sadece yaşlı vatandaşların oluşundan herkes muzdariptir. Ama Allah`a hamd olsun bereket ayı olan Ramazan ayı ile birlikte hemen hemen bütün camilere bir bereket bir rahmet geldi. Sabah namazlarını birkaç kişi ile eda eden bizler bu ay ile birlikte camiiler tıklım tıklım doluyor. Gençlerin Kur`an`a sarılması bizlere huzur veriyor. Çünkü herkes şunu iyi biliyor topluma ve insanlığa faydalı olan fert Allah`tan korkan ve O`nun emir-yasaklarını iyi bilen gençlerdir. Bu yüzden sabah namazlarında gençlerin ve hatta çocukların mukabelelere gelmesinden mutluyuz." şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.
(A.Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir