• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 21 Temmuz 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.com; `Oruç Bir Kalkandır`
Batman`da Ramazan`ın ilk Cuma Namazı`nda camiler dolup taşarken, hutbede \"Oruç\" konusu ele alınarak, orucun kişiyi kötülüklere karşı koruyan bir kalkan olduğu ve orucun insanı gayri meşru istek ve arzularına esir olmaktan koruyan bir iksir olduğu belirtildi.

 

`Camilerde Mukabeleye Yoğun İlgi`
Camilerde Ramazan ayı dolayısıyla okunan Kur`an-ı Kerim mukabelelerine yoğun ilgi gösteriliyor.

 

Batman Umut Gazetesi; `Ramazanın İlk Cumasında Camiler Doldu Taştı`
Ramazan ayının ilk Cumasında müminler camilere akın etti. Camilerde yer bulamayan cemaat, namazlarını cami dışında sokak ve pasajlarda serdikleri seccadelerde kıldı.

Batman Gazetesi; `Gercüş Balı Markalaşma Yolunda`
Bağları ve üzümü ile bilinen Gercüş`te bu yıl bal üreticileri oldukça iddialı. Ürettikleri balın markalaşma yolunda olduğunu söyleyen üreticiler, vatandaşlara Gercüş balının faydalarını anlatıyor.

 

`Gercüş`ün İlk Serası Kuruldu`
Bağlarıyla meşhur olan ilçemiz Gercüş`te ilk sera kuruldu. 600 m2 ve 3 tünelden oluşan serayı yapan çiftçi Emrullah Soyvural (48) salatalık yetiştiriyor. Serayı devlet desteği olmadan kendi imkânlarıyla yaptığını belirtti.

Batman Pusula Gazetesi; `İlk Teravih Namazı`nda Camiler Dolup Taştı`
Batman`da 2012 yılının ilk teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

 

`200 Yoksula Kırtasiye Seti`
Okul mevsiminin yaklaşmasıyla İHH`nın 200 yoksul çocuğa hazırladığı kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Batman Medya Gazetesi; `LYS`de Dibe Vurduk`
Üniversite adaylarının merakla beklediği 2012-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. Batman, sınav sonuçlarında hayal kırıklığı yaratarak, TM türünde son 10 il arasında yer aldı.

 

`Caddeler Boş Kaldı`
Sıcak yaz aylarına denk gelen 2012 Ramazan ayının ilk gününde aşırı sıcaklar yüzünden kenttin cadde ve sokakları adeta boşaldı.

Batman Postası; `Kahvehaneler Sahura Kadar Açık`
Batman Kahveciler, Kıraathaneciler Odası Başkanlığının girişimleri sonucu, kentteki kahvehane ve kafelerin sahura kaçar açık kalması kararlaştırıldı.

 

`Sason`a Bağlı 25 Köy Hayata Bağlanıyor`
Sarıyayla Grup Köy yolu genişletme çalışmaları başladı. Sason Bitlis sınırında bulunan onlarca mezra ve köy ilk defa yola kavuşuyor. Köydes projesi kapsamında yapılacak Sarıyayla grup köy yolu 12 kilometre uzunluğunda olacak.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Umut-Der Çalışmalarını Hızlandırdı`
Muhtaçlar İle Yardımlaşama Derneği (Umut-Der & Gıda Bankası) rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı nedeni ile yardım çalışmalarını hızlandırdı. Geçen hafta 30 aileye gıda yardımında bulunan Umut-Der, Ramazan ayında en az 2 bin fakir aileye ulaşmayı hedefliyor.

 

`200 Yetime Kırtasiye Seti`
Okul mevsiminin yaklaşmasıyla İHH tarafından hazırlanan kırtasiye malzemeleri Batman`da yetimlere dağıtıldı.

Batman Barış Gazetesi; `Batman`a `Bayan` Vali Atanabilir!`
Diyarbakır ve Şırnak Valilerinin yerinde kalacağı, Vali Ahmet Turhan`ın da Batı illerinde güzel bir yere verileceği konuşuluyor. Batmana ise, tıpkı Efkan Ala gibi, Turizm Bakanlığında yetişmiş ve aslen Siirtli olan önemli bir ismin ve Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşarı ve şuan Yalova Valisi olan Türkiye`nin 2. Bayan Valisi Esengül Civelek`in de adı geçiyor.

Batman Duruş Gazetesi; `İlk Teravih Namazı`nda Camiler Dolup Taştı`
Batman`da 2012 yılının ilk teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `BATSO`dan Ramazan Mesajı`
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu Ramazan ayı İslam âlemi açısından kutsal bir ay olduğunu söyledi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Zamansız Kesinti`
Batman`ın Fatih ve Meydan mahallelerindeki su kesintisine vatandaşlar tepkili. Belediye`yi defalarca uyardıklarını belirten vatandaşlar, Ramazan`da yaşanan su sıkıntısına isyan ettiler. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir