• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hırka-i Şerif Halkın Ziyaretine Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya ve çok sayıda İstanbullu katıldı.
 

Vali Mutlu; Kutsal Emanetlerin Bulunduğu İstanbul`da Yaşamak Berni Mutlu Ediyor
Açılışta bir açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Rahmet ayı Ramazan ayında, hepimiz bu mübarek ayın getirdiği feyzi ve bereketi en derin bir şekilde hissediyoruz. Bugün de Ramazanın ilk günü ve Hırka-ı Şerif Camimiz de bu yıl da bu mübarek ayda, peygamber efendimizin mübarek hırkası ziyarete açıldı. Geçtiğimiz yıl konservasyonu yapılmış, bu mübarek hırkanın bu ay içerisinde çok yoğun ziyaretçisi oluyor. Bizde bugün o şerefe bir kez daha eriştik ve ziyaret ettik. Tabi bu manevî iklim fevkalâde etkileyici bunu anlatabilmek oldukça zor. Herkes gönlünde yaşadıklarını ve kendi hissettiklerini kendisi biliyor, onu anlatmak oldukça güç ama İstanbul`umuzun hamdolsun Valisi olarak çok mutlu olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü hem Hırka-ı Saadet Topkapı Sarayı`nda hem de Hırka-ı Şerif Camiin de Rasûlullah (s.a.v.) efendimizin iki hırkası var, kutsal emanetlerle birlikte. Böyle bir Şehirde Ramazan ayını idrak etmek ve yaşamak, bizim için ayrı bir şeref ve lütuftur. Yüce Allah`a hamd ediyorum."
 

Halkımız Kutsal Emanetler Değer Veriyor
İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ise konuşmasında İstanbul`da bulunan iki Hırka-ı Şerif olduğuna dikkat çekerek, "Milletimiz peygamberlerin hatıralarına değer veren bir millet. Peygamber efendimize ait en küçük bir eşyayı bile muhafaza etmek bizi mutlu ediyor. İstanbul bu anlamda çok şanslı bir şehirdir. Biri Topkapı Sarayı`nda muhafaza edilen Hırka-ı Saadet diğeri Hırka-ı Şerif Camii`nde bulunan Hırka-ı şeriftir" şeklinde konuştu.
 

Hırka-ı Şerif, Hırka-ı Şerif Camii`nde Ramazan ayı süresince sabah 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. (Mehmed Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir