• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Uluslararası Adımlar Esed`e Zaman Kazandırmaktan Başka Bir İşe Yaramadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Suriye Müslüman Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Gaysa Ulabi, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan`ın planının başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, "Uluslararası adımlar Esed`e zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramadı" dedi.
Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın düzenlediği "Devam Eden Yürüyüş" başlıklı konferansın ardından, Ulabi, "Biz Annan Planı`nı sivil katliamını durdurur veya azaltır diye başlangıçta kabul ettik. Fakat atılan uluslararası adımlar Suriye Devlet Başkanı Esed`e zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramadı" dedi.

Ulami, gelinen durumda sivil ölümlerin devam ettiğini hatırlatarak, "mülteci ve sığınmacılara dahi yardım ulaştıramayan BM`nin ve Annan planının, Suriye`de başarısız olduğu"nu belirtti.

Suriye halkının kendi arasında, gıda ve tıbbi yardım dahil olmak üzere her konuda büyük bir dayanışma içinde olduğunu ifade eden Ulabi, "Esed`in Suriye`de mezhep ve etnik kimlik üzerine ektiği fitne tohumlarına, ayrıştırıcı planlarına rağmen, Suriye halkı kendi arasında tek vücut oldu. Esed rejimini tarihe gömmek için birleşti. Şu an halk arasında müthiş bir dayanışma var" şeklinde konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir