• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
"Uyuşturucu satıcılarına yönelik narkotimler kuruyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İkinci Dönem Eğitim-Öğretim Yılı Toplantısı" İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, "Okul öncesi eğitimde büyük bir sıçrama yaşanmış. Yüzden 30'lardan yüzde 60'ların üzerine çıkılmış. Derslik sayısında ciddi katlamalar olmuş. Fakat bu halde bile daha aşacağımız kat edeceğimiz çok büyük mesafeler var. O yüzden hepimiz bu hususta elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Valiliğimiz önemli bir proje hayata geçirmiş, belediyemiz de bunun en büyük paydaşı olmuş. Böylece projeye önemli bir ilgi oluşturulmuş. Bu yılda aynı şekilde hatta mümkünse daha da hızlanarak 'Batman Okuyor' kampanyasına ve faaliyetlerine devam edeceğiz. Geçen yıl yapılan fuarları, okur günlerini, yazar buluşmalarını ve benzeri faaliyetlerin tamamını bu yıl da yapacağız." dedi.

Uyuşturucuyla mücadele noktasında narkotimler kurulacağını dile getiren Şahin, "Okullarımızın güvenli okul olmaları bizim birinci önceliğimizdir. Mobil okul timleri geçen yıl kuruldu ve son derece başarılı bir şekilde çalışıyorlar. Bu yıl bunlar devam ediyor. Bunları etkin bir şekilde kullanalım, koordine olalım. Mutlaka mobil okul timleriyle irtibatınızı sıkı tutun. Mahalle muhtarlarımızla da irtibatlı olun. Biz bu yıl narkotimleri de ekliyoruz. Mahallelerimizde uyuşturucu satıcılarına yönelik çok sıkı önlemler alıyoruz. Bunları mahalle muhtarlarımız ve mahalledeki esnaflarımız ve okul idarecilerimizle koordineli bir yapıya kavuşturacağız. Böylece uyuşturucu satıcılarıyla etkin bir mücadeleyi mahalle bazında da yapmayı planlıyoruz. Bu hususta okul müdürlerimiz de lütfen çok iyi bir koordine içinde olsunlar." ifadelerini kullandı.   

Şahin'in konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünden Mehmet Kurşat Gültekin, brifing verdi. 

Toplantıya; Şahin'in yanı sıra Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Sağlık Müdürü Doktor Hakan Pamukçu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, muhtarlar ile okul idarecileri katıldı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir