• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Kronik Akciğer Hastaları Sıcakları Basite Almamalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Egemen Bıçakçı, kronik akciğer hastalarını ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bıçakçı, oruç tutan akciğer hastalarının dikkat etmesi gerektiğini belirtti.


Bıçakçı, \"Bir Akciğer hastalığı olan KOAH, özellikle izlenmesi gereken bir hastalık çeşididir. Akciğerlere hava taşıyan hava yolları, zamanla bir ağacın dalları gibi uca doğru gittikçe küçülür. Her bir ince dalın sonunda minik baloncuklara benzer çok sayıda hava kesesi vardır. Sağlıklı kişilerde bütün hava yolları açık ve temizdir. Her bir minik hava kesesi havayla dolar. Daha sonra hava çabucak dışarı çıkar. KOAH, Astım ve Bronşektazi gibi kronik akciğer hastalarının özellikle yüksek seyreden sıcak havalarda, hava yollarının hijyeni için dikkatli olmaları gerekmektedir\" dedi.


Sıvı Kaybına Dikkat
KOAH, Astım ve Bronşektazi hastalarının oksijen açlığına ve sıvı kaybına uğradıklarını ifade eden Bıçakçı, \"bu durum balgam sulandırma yeteneğini azalttığından kuru yapışkan balgam oluşmasına yol açar. Bu kuru yapışkan balgam, hem hava yollarını tıkar, hem mikroorganizmalar için besin kaynağı olur. Böylece hastalığın alevlenme dediğimiz ağırlaşma tablosu ortaya çıkar. Bu yüzden hastalıkları ağır evrede seyreden hastaların, oruç tutmamaları, diğer evredeki hastaların ise iftarlarını açtıktan sonra en az iki litre içilebilir temiz su almalarını öneriyoruz\" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir