• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Ramazan Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)`in peygamber olduğu, Kur`an`ın indirildiği, İslam`ın doğduğu mübarek Ramazan ayının baş göz üzere geldiği ifade edilen mesajda, 1Meleklerin inip, şeytanların bağlandığı, Cennet kapılarının açılıp, Cehennem kapılarının kapandığı, duaların yükselip mağfiretin indiği kutlu ay; hoş geldi kendi güzellikleri ile geldi. Gönlümüzün çirkinliklerden, Dünyamızın kötülüklerden arınıp güzelleşmesi dileğiyle halkımızın ve tüm İslam âleminin muhterem ve mübarek Ramazan ayını tebrik ederiz\" denildi.


İnsanın tövbesini bin kere bozmuş olsa da geri çevrilmediği bir ayda olduğumuzun hatırlatıldığı belirtilen mesajda, \"Allah Azze ve Celle, insanı kendisine ibadet ve kulluk yapması için yaratmıştır. Hayır ve bereket ayı olan Ramazan ayından azami istifade edebilmek ve bu ayın manevi atmosferinden mahrum kalmamak için, her Müslüman kendini maddi ve manevi kirlerden temizleme gayretinde bulunmalıdır. Bu ay nefsin köleliğinden kurtulup melekleşme, meleklere benzeme ayıdır\" ifadeleri kullanıldı.


Mesajında devamında şu ifadeler kullanıldı, \"Rabbimizin sunduğu Ramazan ziyafetinden nasiplenmek isteyen bütün kardeşlere Mustazaflar Cemiyeti olarak çağrımız ve tavsiyemiz, özellikle bu ayda namazsızlık, oruçsuzluk, örtüsüzlük gibi Müslüman şahsiyeti ile bağdaşmayan hallerden uzak durulması, sadaka ve infakta bulunup fakir ve yoksullara sahip çıkmak gibi hayırlı amellerde bulunulmasıdır. Hayır, ve bereket getirmesi temennisiyle tüm herkesin Ramazan-ı şerifini tebrik ediyor ve bizlere de dualarında yer vermelerini diliyoruz.\" (Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir