• DOLAR 32.578
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.776
  • ...
Jeolojik Etüd Çalışmaları Van Belediyesi`ne Teslim Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Van`a gönderdiği bir ekiple jeolojik etüt çalışması başlatmıştı. Ekip, Van`ın 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak Jeolojik Etüd çalışmalarını tamamladı.

Van`a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Dilaver, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Torman, beraberinde Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ile birlikte Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi`yi makamında ziyaret etti.

\"Şehrin 40 Yıllık İhtiyacı Karşılandı\"
Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Jeolojik Etüd çalışmaları açısından Van`ın Türkiye`nin en güncel illerinden birisi olduğunu söyledi. Yapılan jeolojik çalışmanın mikro bölgelemeye yakın bir çalışma olduğunu bildiren Kahraman, \"Van`da etaplar halinde, sondaj sayısı olarak 10 bin metreye yakın sondajlama oldu. Van`ın imar sahası 6 bin 500 hektar. Ama biz şuanda 15 bin hektarlık alanda çalışma yaptık. Hatta Edremit`i katarsak 20 bin hektar civarında bir alanda çalışma yaptık. Bu şu anlama geliyor; bu şehrin 40 yıllık ihtiyacı karşılandı\" dedi. (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir