• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Mısır`da Müslüman-Hristiyan Dayanışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazından sonra meydanda toplanan Mısırlılar, Filistinlilere destek vermek için gösteri düzenledi. Göstericilerin ellerindeki Filistin bayrakları da dikkat çekti.

Protestocular, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını istediklerini belirtti: “Bugün buraya iki nedenden ötürü geldim; öncelikle Müslüman ve Hristiyan birliğini desteklemek için ve ayrıca Filistin konusuna destek olmak için. Filistin’i Siyonist adaletsizlik ve Siyonist düşmanın elinden kurtaracak olan Mısırlı Müslümanlar ve Hristiyanlardır.”

Filistinli gençlik örgütleri, Batı Şeria ve bölgedeki Arap ülkelerinde İsrail’in kuruluş yıl dönümü olan 15 Mayıs tarihinde gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuşlardı.

Mısırlı protestocular, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını, Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını ve mültecilere dönüş hakkı verilmesini talep etti.

15 Mayıs’ta Tahrir Meydanı’nda toplanacak yüzbinler, Gazze’ye yürüyecek.

Askerler İsrail`in Kahire Büyükelçiliğine girmek isteyenlere müdahale etti

Mısır`da askerler, İsrail`in Kahire Büyükelçiliğine girmek isteyenlere müdahale etti. Olayda iki kişi yaralandı.

Büyükelçilik önünde toplanan 4 bin kadar protestocu, İsrail`in Kahire Büyükelçisinin Mısır`dan sınır dışı edilmesini istedi.

Göstericiler, İsrail`in kuruluş yıl dönümü olan 14 Mayıs`ta Gazze Şeridi`ne yürümeyi planlıyorlar.

Büyükelçilik önünde toplanan göstericiler elçiliğe girmek isteyince, Mısır ordusu önce göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti, ardından da havaya ateş açtı. Çıkan olaylar sırasında yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Göstericiler, araya grup liderleri ve yaşlı kişilerin girmesiyle sakinleşti.

Elçiliğin önündeki protestolar sakin şekilde devam ediyor.


bbcturkce/AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir