• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
Güzeltepe Birlik Camii Dualarla Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Anadolu yakasının en büyük camilerinden biri olan Güzeltepe Birlik Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez , Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran tarafından ibadete açıldı. Ramazan ayının ilk teravisine yetiştirilen caminin açılışına ayrıca AK Parti milletvekilleri İdris Güllüce, İsmet Uçma ve Gürsel Erol ile Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan da katıldı.

`BU RAMAZAN SELAMI ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ`

Açılışta bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ``Bu sene Ramazan`da en çok selamı ön plana çıkaracağız. Birbirinize selam vereceksiniz. Resul-i Ekrem ne buyuruyor, `İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız`. Selamı aranızda yayınız`` dedi.

Camileri yapıp inşa etmenin ayrı bir şey, imar etmenin ayrı bir şey olduğunu belirten Görmez, ``Biz şimdi yapıp inşa ettik. En küçük taşına, tuğlasından, halısına, kubbesine kadar her kim katkıda bulunduysa Allah ondan razı olsun. Fakat mühim olan camiyi inşa ettikten sonra onu imar etmektir`` dedi.


`CAMİ AYNI ZAMANDA BİRLİK MEKANIDIR`

Caminin, içinde namaz kılınarak, Kur`an okuyarak, İslam`ı öğrenerek imar edileceğini kaydeden Görmez, ``Camiyi imar etmek, camide ibadet etmektir. Camide Allah`ın dinini öğrenmektir. Allah`ın kitabını okumaktır. Cami sadece bizim ibadet mekanımız değildir. Caminin o kadar çok fonksiyonu var ki. Cami, aynı zamanda birlik mekanıdır. Biz kalplerimizi birleştiriyoruz burada`` diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada; varlığını, birlik ve bütünlüğünü mescitler, medreseler, cami ve külliyeler etrafında sağlamış bir medeniyetin fertleri olduğumuzu vurguladı. Bir yandan atalarımızın bu topraklara kazıdığı bu manevi mühürleri yenilediklerini, bir yandan da yenilerini inşa ettiklerini ve bu manevi mirası gelecek kuşakların hizmetine sunduklarını dile getiren Mustafa Kara, Üsküdar`a mana yüklü eserler kazandırma gayretinde olduklarının altını çizdi.

Törende daha sonra Prof. Dr. Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara , kurdele keserek caminin açılışını yaptı.

Hayırseverlere plaket takdim edilen açılışta, vatandaşlara da etli pilav ve ayran dağıtıldı.


GÜZELTEPE BİRLİK CAMİSİ

Hayırseverlerce yapımına 1991`de başlanan ancak yapılan bağışların yetersizliği nedeniyle inşa edilemeyen Güzeltepe Birlik Camii , cemaat ve mahalle sakinlerinin talebi sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara`nın talimatıyla 8 aylık çalışmanın ardından tamamlandı.

10 bin metrekare inşaat alanı içerisinde bulunan, sağlık ocağı, Kur`an kursu ve
yurt binaları ile 1600 metrekare alan üzerine kurulu camiden oluşan sosyal
alan, yaklaşık 3.5 milyon TL`ye mal oldu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir