• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Alınan bilgiye göre, yerin metrelerce altından çıkarılan ve demir çelik sanayinin vazgeçilmez girdisi konumundaki koklaşabilir özellikteki taş kömürünün Türkiye`deki en büyük üreticisi konumundaki Türkiye Taşkömürü Kurumu`nda (TTK) bu yılın ocak-haziran döneminde 1 milyon 9 bin 953 ton programlanan üretim, 753 bin 371 ton olarak gerçekleşti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yaptığı açıklamada, üretimdeki temel düşüşün birinci nedeninin emek yoğun çalışılmasından dolayı işçi açıkları olduğunu söyledi.

Madenlerde çalışan işçi sayısı ne kadar fazla olursa üretimin de o oranda arttığına işaret eden Alabaş, şöyle konuştu:
``Yeni yılın başında üretimi olumsuz etkileyen bazı aksaklıklar da oldu. Özellikle en büyük müessesemiz olan Karadon`daki kömür yıkama tesisindeki arıza, üretim düşüşünde rol oynadı. Ancak ana neden emeklilikler sonrası düşen işçi sayımızdır. Kurumda üretimdeki düşüşün önlenmesi için 2 bin 500 yeni işçinin alınması yönündeki girişimlerimiz sürüyor. Sendikamız ve TTK yönetimi, işçi açıkların giderilmesi konusunda geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geldi. Ücret noktasında belirli noktaya ulaşıldı. Konunun takipçisiyiz. Sayın Bakan da buna sıcak bakıyor. TTK, 2009 ve 2010`da bin 450 işçi talep etmişti. O günden bu yana 1000 madenci daha emekli oldu. Bundan dolayı alınması düşünülen işçi sayısı 2 bin 500`tür.``