• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
Ramazan Ayında Trafik Denetimleri Arttırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sürücüleri aşırı hız konusunda uyaran ekipler, çeşitli tedbirler aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, 43 ilin geçiş noktası olan Kırıkkale sınırlarında kazaların en az seviyeye indirilmesi için yollarda denetimlerini arttırdı. Kazaların büyük bir bölümünün aşırı hızdan kaynaklandığını belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol, sürücülerin aşırı süratten uzak durmalarını istedi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol, tatil sezonunun başlamasıyla kentten transit geçiş yapan araçların sayısının artış gösterdiğini söyledi. Tezol ilden günlük ortalama 30-35 bin civarında aracın geçiş yaptığını söyledi.

Kırıkkale-Kayseri karayolu üzerinde yapılan çalışmaları denetleyen Tezol, kentin coğrafi konumu nedeniyle 43 ile giden yolların bağlantı noktasında bulunduğunu hatırlattı. 2011 yılı Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü sayımlarına göre Kırıkkale`den günlük ortalama 26 bin civarında aracın transit geçiş yaptığını bildiren Tezol, ``Bu araçların yaklaşık 13 bini Kayseri, 13 bini ise Samsun istikametine gitmektedir. Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte ilimizden transit geçiş yapan araçların sayısı artış göstererek günlük ortalama 30-35 bin civarına çıkmaktadır.” dedi.

"SICAKLARA DİKKAT"

`Trafik kazalarında hız bir numaralı katildir.`` ifadelerini kullanan Tezol, ``İnsanlarımızın yollarda can vermesine artık yüreğimiz dayanmıyor. Sürücülerin hız kurallarına uymamaları sonucunda meydana gelen trafik kazalarını azaltmak için radarla hız denetimlerine ağırlık veriyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, hızı azaltarak vatandaşlarımızı korumaktır. Trafikte seyreden tüm araç sürücülerinin sıcaklıkların iyice arttığı bu günlerde uzmanların önerilerine daha çok uymalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü sıcak, insanda fiziksel ve ruhsal dengenin bozulması sonucu algılamanın güçleşmesine neden olmaktadır. Aşırı sıcakların kazaları da artırdığı gerçeği göz ardı edilmemelidir.” diye konuştu.

Aktifhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir