• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
`Uzlaşma Konusunda Mısır`ın Kararlarına Razıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün (19 Temmuz Perşembe) Mısır`ın başkenti Kahire`de Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi`yi ziyaret eden ve kendisiyle etraflı görüşmeler yapan Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) heyeti başkanı Halid Meşal görüşmeleri hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Görüşmenin ardından konu hakkında Kahire`de bir basın toplantısı düzenleyen Meşal, Dr. Mursi`yle görüşmeleri esnasında Filistin davasıyla ilgili birçok önemli konuyu masaya yatırdıklarını ve bunların başında da Filistin uzlaşması meselesinin yer aldığını dile getirdi.

Meşal, Filistin uzlaşmasıyla ilgili tüm dosyaları Mısır`la birlikte açmaya hazır olduklarını, onun hükmüne razı olacaklarını ve kararına bağlı kalacaklarını söyledi.

Toplantıya katılan basın mensuplarından birinin; Sina`nın bir bölümünün Filistinlilere verileceği yahut Filistinlilerin böyle bir bölümün kendilerine verilmesini istediği söylentisi hakkındaki sorusuna da Meşal ; "Mısır halkından ve yönetiminden Hamas`ın veya herhangi bir Filistinlinin Mısır`ın bir karış toprağında gözü olmayacağı hakkında gönüllerinin rahat olmasını rica ediyorum" cevabı verdi.

Meşal, Mursi`yle görüşmelerinde Gazze ahalisinin yakıt ihtiyaçları ve geçiş kapılarının düzenli bir şekilde kullanılacak şekilde açılması konularını da ele aldıklarını söyledi.

Özerk Yönetim Başkanı Mahmud Abbas`ın Hamas`ın kendi iç seçimleri meselesiyle uğraşmasından dolayı uzlaşma çalışmalarının ilerlemesini engellediği yönündeki iddiası hakkında sorulan soruya verdiği cevapta da Meşal; "Hamas`ın teşkilat seçimlerinin uzlaşmayla hiçbir ilgisi yok. Uzlaşma kilitlendiği için ilerlemiyor. Zemine dayalı birtakım çıkmazlar var, onların aşılması gerekiyor" dedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir