• DOLAR 32.434
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2489.749
  • ...
Myanmar`da Müslümanları Hedef Alan Saldırılar Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Af Örgütü, bugün yaptığı açıklamada, Myanmar`ın Rakhine eyaletinde geçtiğimiz ay başlayan ve yerel Müslüman toplumları hedef alan şiddet olaylarının artarak devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, bölgede 6 hafta önce olağanüstü hal ilan edilmesine rağmen güvenlik güçleri tarafından azınlık Rohingyaslı ve diğer Müslümanları hedef alan saldırı ve şiddet olaylarının artarak sürdüğü aktarıldı.

Myanmar hükümeti, Rakhine eyaletinde Budistler, Rohingyaslı ve diğer Müslümanlar arasında yaşanan toplumsal şiddet olayları sonucu 10 Haziran`da bölgede olağanüstü hal ilan etmişti. Olağanüstü hal, halen bazı bölgelerde devem ediyor.

Uluslararası Af Örgütü, eline ulaştığı güvenilir bilgilere göre, Rohingyaslı ve diğer Müslümanlar`a karşı fiziksel şiddet, tecavüz, mülkiyetin yıkılması, öldürme olaylarının Rakhine Budistleri ve güvenlik görevlileri tarafından yapıldığını aktardı.

Myanmar`daki şiddet olayları, Rakhine Budistlerinden büyük bir grubun Yangon`dan evlerine dönen 10 Müslüman`ı Rakhine`in Taung Gouk kasabasında öldürmesi ile başlamıştı.

Myanmar Milli İnsan Hakları Komisyonu, 11 Temmuz`da yaptığı açıklamada, şiddet olaylarının başlamasından bu yana 78 kişinin öldüğünü bildirmişti. Ancak resmi olmayan tahminlere göre ise bu rakam 100`ü geçiyor.

Şiddet olayları sonucu Myanmar hükümetine göre 50 bin, Birleşmiş Milletler`e (BM) göre ise 90 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
 

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir