• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
 BDP`de Ramazan Açılımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BDP , Diyarbakır`da yaşanan miting gerginliğinin ardından Mardin`de girdiği değerlendirme kampını tamamladı.
Kampta, önümüzdeki bir yıl boyunca partinin izleyeceği politikalar belirlenirken, milletvekillerinden ramazan ayı boyunca cami sohbetlerine katılmaları istendi.
 
BDP `nin üç gün süren Mardin kampında geçen 1 yıllık dönemin değerlendirmesi yapıldı ve yeni döneme ilişkin kararlar alındı. Toplantıda başta Suriye olmak üzere uluslararası gelişmeler de değerlendirildi. Ayrıca BDP `nin `yeni Alevi politikası` ile `Müslüman-muhafazakâr kesimin` sorunları ve çözüm önerileri de ele alındı.
 
LEYLA ZANA KATILMADI
"Kürt sorununu Başbakan Erdoğan çözer" açıklamasının ardından partiyle aralarında soğuk rüzgârlar esen Leyla Zana davetli olmasına rağmen kampa katılmazken, bir süre önce cezaevinden tahliye olan partinin anayasa danışmanı Prof. Dr. Büşra Ersanlı toplantıya katılanlar arasında yer aldı. Kampta, KCK operasyonları nedeniyle parti yönetiminde oluşan boşlukların dolması için kasım ayında yapılacak kurultayın çalışmalarına da start verildi.
 
Kampta, KCK operasyonlarıyla birlikte `Gülen cemaati`nin bölgedeki faaliyetleri` ve diğer dini grup ve cemaatlerin çalışmaları da mercek altına alındı. Batman Milletvekili Bengi Yıldız`ın geçen ramazanda Bodrum`da bira içerken görüntülenmesi anımsatılarak, milletvekillerine ramazan boyunca dini hassasiyete dikkat etmeleri ve halkla bütünleşmeleri konusunda önerilerde bulunuldu. Vekillerden ramazan ayını seçim bölgelerinde geçirmeleri, cami sohbetlerine katılmaları ve dini önderleri ziyaret etmeleri istendi.
 
Kaynak: Radikal
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir