• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.214
  • ...
Molotof Kokteyli Yerine Demokrasi Kokteyli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir siyasi hareket olarak hiçbir zaman milletin dışında başka bir iradeye boyun eğmediklerini söyleyen Bağış, ``Artık bundan sonra millete rağmen hiçbir karanlık odağın borusu ötemeyecek. Yıllardır halka, `güçlü kurumlar olursa Türkiye`de güçlü olacaktır` diyorlardı, oysa güçlü olması gereken bireydir." diye konuştu.

AK Partililerin başkalarının, ``Artık muhtar bile olamaz`` dediği bir liderin peşine düşen cesur insanlar olduğunu vurgulayan Bağış, vatan sevmenin nutuk atmakla, bıyık bırakmakla, el kol işareti yapmakla olamayacağını söyledi. Bağış, CHP`nin ``sosyal demokratlıkla bir alakası olmadığını`` savunarak, ``Gerçek sosyal demokratlar halktan yana tavır alırlar, bir takım karanlık odakların savcılığına özenmezler.Türkiye`nin kalkınmasından rahatsız olanların, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler vardır." diye konuştu.

Siirt`te, kendilerinin de bugün namaz kıldığı bir caminin yanında maalesef bir molotof kokteyli atma terbiyesizliğinde bulunanlar olduğunu ifade eden Bağış, "Onlara kızmıyorum, atan çoluk çocuğa, onlara attıran zihniyete kızıyorum. Siz molotof kokteyli atacağınıza, gelin bizim demokrasi kokteylimizden bir tadın. Demokrasinin tadını alan bir daha bırakmaz.`` şeklinde konuştu.

Türkiye`de farklı kültürlerin yaşayabileceğine hep inandıklarını söyleyen Bağış, Atatürk`ten sonra ilk kez bir cemevini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ziyaret ettiğine dikkati çekti. Bağış, ``Sayın Kışanak çıksın teşekkür etsin, Sayın Kılıçdaroğlu çıksın teşekkür etsin.`` diye konuştu.

AK Parti tüzüğüne göre 12 Haziran seçimlerinin Başbakan Erdoğan`ın son milletvekilliği seçimi olduğuna dikkati çeken Bağış, bu nedenle Siirtlilerin seçimler için ayrıca çok iyi çalışmasını istedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir