• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mimar Sinan Camii İbadete Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmanlı-Türk mimari üslubunda, gelenekten geleceğe uzanan ve bugünün inşaat teknolojisi ile klasik Türk mimari üslubunu buluşturan bir yapı olarak tasarlanan Mimar Sinan Camii, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da katılımıyla ibadete açılacak.

Ataşehir`deki cami, 92 yıl süren ömründe Osmanlı klasik mimarisinin başyapıtları arasına giren 84 cami, 52 mescit, 57 medrese, 22 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa, 5 su yolu ve kemeri, 8 köprü, 20 kervansaray, 36 saray ve 48 hamama imza atan Mimar Sinan anısına inşa edildi.

42 metre kubbe yüksekliğine, 27 metre ana kubbe çapına sahip ve 72 metre yüksekliğinde 3 şerefeli 4 minaresi bulunan Mimar Sinan Camii, klasik Osmanlı–Türk mimari üslubu ekseninde yenilikçi mimari anlayış doğrultusunda tasarlandı.

Cami, mekanda vahdeti ifade eden, klasik mimaride tam olarak işlenmemiş, altıgen şemalı, merkezi kubbe etrafında altı yarım kubbeli mimarisiyle ön plana çıkıyor.

Mimar Sinan Camii`nde 35 kubbe, 184 kemer, 293 pencere, 12 kapı bulunuyor. Toplam 10 bin kişilik cemaati ağırlayabilen cami 104 kişilik abdesthane kapasitesine sahip.

Mimar Sinan Camii, ibadethane ve avlu alanlarının altında konferans salonu, eğitim odaları, satış birimleri, abdesthaneler ve yaklaşık 270 araç kapasiteli 2 katlı otoparkı ve cami katına çıkan dört adet 15 kişilik asansöre sahip bulunuyor.

2 yılda tamamlanan Mimar Sinan Camii`yle, 46 bin metrekarelik alana inşa edilen Mimar Sinan Parkı da törenle hizmete açılacak.

Mimar Sinan`ı ve yaptığı eserleri tanıtan çini panolarla donatılan parkta, süs havuzları, kale, kule ve gemi figürlerinin hakim olduğu 3 çocuk oyun alanına ek olarak fitness alanları, koşu parkuru ve bisiklet yolu gibi spor aktivitelerinin yapılacağı güzergahlar yer alıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir