• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
Hurmalar Tezgâhlardaki Yerini Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mübarek ramazan ayının gelmesiyle beraber sofraların vazgeçilmezi olan hurma da tezgahlardaki yerini alırken esnaf, hurmaya rağbetin daha fazla olduğunu söyledi.

 

Hurmaların kalitesine göre fiyatlarının da değiştiğini belirten esnaftan Doğan Kırmız, \"Birkaç hurma çeşidimiz var: kuru hurma, kıvırcık cins hurma, Irak hurması var. Düz yağlı hurmalarımız da var. Paket halindeki hurmalar var. Halkın maddiyatı çok iyi olmadığı için Mekke ve Medine hurmaları getirmiyoruz. Daha çok bütçelerine uygun hurmalar getiriyoruz. Bunların fiyatı daha uygun. En pahalısını 4 -5 milyona veriyoruz. Genel olarak 3 ile 5 lira arasında fiyatlarımız değişiyor. Pet tabaktakileri 1,5 liraya veriyoruz. Karton kutudakileri 3 liraya veriyoruz. Yumuşak hurmaları genelde yaşlı insanlar tercih ediyor. Sert hurmaları da genç kesim daha çok alıyor\" dedi.

 

Hurmanın yanında bal ve peynire de talebin olduğunu belirten Kırmız, \"Hoşap için kayısılar satılıyor, kuru üzüm, kuru dut, süs biberleri, turşular da en satılanlardan. Tabi Ramazan heyecanı olduğu için vatandaş her şeyi almaya çalışıyor. Bazılarının evinde pekmez ve tahin olmasına rağmen yine de bulunsun diye alıyor\" ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşlardan İbrahim Şener ise, fiyatların bu ramazanda uygun olduğunu ifade ederek, \"Ramazanın tatlı heyecanı bizi de sardı. Şimdiden sebzelerimizi, etimizi aldık. Tabi bunları alırken israfa kaçmamaya dikkat ediyoruz. Biz de herkes gibi hurma alıyoruz. Tabi güzel hurmayı bulmak için de baya dolaşıyoruz\" dedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir