• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Ramazana Özel, İşverenden Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birçok esnaf ramazan ayına hürmeten dükkanını kapatıyor. Kahvaltıcılık işiyle uğraşan esnaf Kenan Coşkun da, bunlardan biri. 11 ay boyunca çalıştıklarını 1 aylık Ramazan`ın da kendileri için dinlenme fırsatı olduğunu söyleyen Coşkun, Ramazanda lokanta vb gibi işyerlerini açık tutan esnafa, insanların vebalini almamaları gerektiğini söyledi.

Coşkun, "Bu ayı da kendimize ayırıyoruz. 11 ay boyunca durmadan çalışıyoruz. Bir ay da dinleniyoruz. Burada 27 kişi çalıştırıyorum. Dükkanı kapatmamıza rağmen çalışanların ücretlerini veriyoruz. Amaç çalışanlarımızın o ayda ibadete ve ailesine zaman ayırabilmesi, dinlenmesi, kafasını toplamasıdır. İnsanoğlu bir pile benzer, kendini her sene yeniden yenilemesi lazım" dedi.

Lokanta v.b işyerlerini Ramazan`da açık tutan esnafa seslenen coşkun, "Öbür dünyada vereceğimiz cevabı düşünelim. Allah bize haramın milyarını değil, helâlın milyonunu nasip etsin. Müslüman bir toplumuz. Her şey maddiyat değil. İnsanlara, maneviyat da lazımdır. Rabbim bizi öbür dünyada utandırmasın. Umarım Ramazan ayı herkese hayır ve bereket getirir. İnsanlarımız kendisine daha çok çeki düzen verir" şeklinde konuştu.

(Fırat Arslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir