• DOLAR 32.435
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.352
  • ...
Diyarbakır`da 1Ton 493 Kg Uyuşturucu Ele Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 18 Temmuz Çarşamba günü sabah saat 04.00 sıralarında Lice - Hazro - Kocaköy İlçelerini kapsayan 50 x 30 Kilometre karelik alan içerisinde, yaklaşık 300 Hektarlık bir hedef alan üzerine yönelik, toplam 12 köyde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucunda piyasa değeri 1.7 Milyar TL olan, 1ton 493 kg uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

Gerçekleştirilen operasyona, toplam 1700 güvenlik görevlisinin görev aldığı söz konusu operasyona toplam 55 Tim, 2 Jandarma Skorsky Helikopteri, 2 Polis Skorsky Helikopteri, 10 Jandarma Kobra Zırhlı Aracı, 6 Emniyet Kobra Zırhlı Aracı ile Emniyet ve Jandarmaya ait eğitilmiş 10 adet Narkotik köpeği ve diğer zırhlı araçlar katıldı.

 

Lice ilçesine bağlı Esenler, Uçarı, Ziyaret, Bağlan, Kabakaya, Çavundur, Dolunay, Çiftlibahçe Köylerinde; Hazro İlçesine bağlı Gözebaşı, Gökçen ve Ormankaya köylerinde ve Kocaköy ilçesine bağlı Boyunlu köyünde olmak üzere toplam 12 köyde, yaklaşık 500 dönüm alanda yapılan operasyonda 32 kişi gözaltına alındı, 33 kişi ise firari olarak arandığı belirtildi.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ın yaptığı açıklamaya göre Lice ilçesine bağlı Kabakaya köyünde operasyon esnasında PKK`lı örgüt mensuplarınca uyuşturucu operasyonunu engellemek maksadıyla, operasyonda görevli güvenlik güçlerine karşı taciz ateşinin açıldığı, ateşe güvenlik güçlerinin vermesiyle herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı kaydedildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir