• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Hamas Heyeti Mursi ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Hamas`ın Siyasi Birim üyelerinden oluşan ve başkanlığını da Halid Meşal`in yaptığı heyet Mısır`ın seçilen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yle Kahire`nin Yeni Mısır mıntıkasında yer alan başkanlık sarayında görüştü.

Görüşme hakkında açıklama yapan heyet üyelerinden İzzet er-Reşak, Hamas heyetinin Mursi`yle görüşmesini tarihî bir görüşme olarak niteledi. Sıcak bir ilgi ve sevgiye dayanan bir görüşme yaptıklarını vurgulayan Reşak, heyetin Mursi`ye Mısır halkının güvenini ve başkanlığı kazanmasından dolayı tebriklerini ilettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne de görüşme hakkında özel açıklama yapan İzzet er-Reşak ziyaretlerinin öncelikli amacının başkanı tebrik olduğunu ancak bu vesileyle birçok meseleyi de masaya yatırma ve birlikte değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Reşak, Mursi`yle görüşmelerinde masaya yatırdıkları konuların başında da Filistin iç uzlaşmasının yer aldığını, bunun nasıl mümkün olabileceği, önünde duran engeller ve bu engellerin aşılması için neler yapılması gerektiği hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Reşak, Başkan Mursi`nin Filistin davasıyla ilgili dosyalara olumlu yaklaştığını, çözüm için kafa yorduğunu ve krizlerin aşılması için Filistin tarafıyla koordinasyon içinde hareket etmeye hazır olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir