• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Hava Sıcaklığı Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu ile Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtildi.

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI
Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla İç Ege parçalı bulutlu Kütahya çevrelerinin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Erzurum`un kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul: Az bulutlu ve açık (32)

Ankara: Az bulutlu ve açık (33)

İzmir: Az bulutlu ve açık (36)

Adana: Az bulutlu ve açık (38)

Antalya: Az bulutlu ve açık (36)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (42)

Samsun: Parçalı ve az bulutlu (28)

Erzurum: Az bulutlu açık, zamanla parçalı bulutlu kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

Van: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (29) (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir