• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Transferler Ne Anlama Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Doğruhaber
Bu aralar transferler gündemin en önemli konusunu oluşturuyor.

Yanlış anlaşılmasın, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin yaptığı transferlerden söz etmiyorum.
Konumuz siyasi transferler.

Ak Partinin Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Yalçın Topçu’ya transfer teklif ettiğini ve bunlardan Kurtulmuş ile görüşmelere başlandığını borsaya, pardon basına bildirdiğini hepimiz biliyoruz.

Ak Partinin Numan Kurtulmuş transferiyle defansı, pardon muhafazakâr bölgeyi güçlendirmeyi hedef aldığını tahmin ediyoruz. Süleyman Soylu ile orta alana yani merkeze, Yalçın Topçu ile de kanatlara katkı yapmayı düşünüyorlar.
Şikelerin, krizlerin, yargı reformlarının gündemde olduğu bir zamanda atılacak her adım önemlidir. Biliyorsunuz bir de seçim sath-ı mailine girmiş bulunmaktayız. Yerel seçimler için şimdiden hazırlık yapılıyor; ama asıl önemli olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri…
Ama transferlerin sadece bunlarla ilgisi yok. Konu daha geniş ve önemli yerlere gidiyor, diye düşünüyorum. Transferlerin birkaç önemli nedeni daha var.

-Tayyip Erdoğan, kendisinin ve partisinin başına bela ettiği “3. Dönem kuralından” dolayı sıkıntı çekiyor. Ağır topların büyük bir kısmı aday olamayacak; ama partide görevlendirilebilecek. O yüzden transferler önemli. Yani Erdoğan kendince karizmatik olarak gördüğü kişileri transfer ederek mecliste siyasal ağırlığı devam ettirmek istiyor.

-Şu anda bazı kesimlerin yürüttüğü psikolojik savaşa aynıyla karşılık vermeyi planlıyor Başbakan. Ak partinin yıprandığı, son anketlerde gücünün azaldığı yönündeki propagandaya karşı “katılımlarla daha güçlüyüz” mesajı verilmek isteniyor.
-Ak Parti, transferlerle, küsüp alternatif arayanlar için oy verebilecek alternatif bir alan bırakmamaya çalışıyor. Özellikle Gülen cemaatine yakın bazı yazarların bazen açık açık bazen de ima ile bunu dillendirmeleri, Erdoğan’ın bu hamlesine sebep olmuş olabilir. Camia, alternatif olarak Has Parti ile BBP’yi dillendiriyordu. MHP ve CHP ile yıldızlarının barışması biraz zordu. Şimdi Erdoğan, bazı çevreler için yeniden alternatifsiz konumuna geldi. Camia bu durumda ya Ak Partiye oy verir ya da sandığa gitmez.
Basına yansıyan haberlere göre transferler devam edecek.

Biliyorsunuz önümüzde şampiyonlar ligi var. Güçlü ve yedeği bol bir kadro ile yola çıkmak gerekecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir