• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Bingöl`de Deprem ve Yangın Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, İller Bankası Sevgi evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü konferans salonunda \"Deprem ve Yangın\" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Teknisyenleri Musa Işık ve Behzan Bengi ile Enformasyon Memuru Sıdkı Küçükkaya tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Konferansa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Çakan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü M. Emin Boğatekin, kamu kurum müdürleri ve personeller katıldı.

Konferans İl Müdürü Çakan`ın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Teknisyenleri sunumlarını yaptılar. Deprem öncesi ve esnasında yapılması gerekenler, alınacak önlemler ve yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği hakkında bilgi verdiler.

Bingöl`ün fay hattı birleşim noktasında olduğundan depremle yaşamayı öğrenmenin gerektiği gerçeği bir kez daha vurgulandı.

Ayrıca 2011 Van depreminde başta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri olmak üzere diğer kurum personellerinin katıldığı kurtarma çalışmaları fotoğraflar eşliğinde katılımcılara izlettirildi.

Konferansın sonunda İl Müdürü Çakan, müdürlükleri ve katılımcılar adına İl Afet ve Acil Durum Müdürü M. Emin Boğatekin`e ve personellerine emeklerinden ötürü teşekkür etti. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir