• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Solhan Çağrı Der`den Gıda Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan`da yaptı sosyal ve kültürel etkinliklerle ilçe halkının teveccühünü kazanan Solhan Çağrı Der Ramazan yardımlarına start verdi. Her ay düzenli olarak da yardımlarda bulunan Solhan Ramazan ayının başlamasıyla çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye gıda ve et yardımına bulundu.

 

Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Solhan Çağrı Der Başkanı Nesim Yıldırım, `Yoksulluk kavramının ortaya çıkardığı toplumsal soruna, sosyo ekonomik açıdan katkı sunmaya, yoksulluğu elbirliğiyle azaltmaya toplumsal kardeşlik yardımlaşma dayanışma ve birlik olmayı sağlamaya yönelik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Derneğimiz bu konudaki çalışmalarını kamuoyuyla paylaştığından, özellikle ilçemizde derneğimize yönelik yardım alanında beklentiye giren yoksul ve yetimlerimizin sayısı çoktur. Bu ihtiyaçları aslında bütün Solhan halkı olarak elbirliği ve tek elden dağıtımı yapılırsa herkes bu yardıma eşit bir şekilde ulaşır, yardımlar düzensiz yapıldığı için bazen bir aileye birden çok yardım giderken bazı ailelere ise hiç yardım ulaşmamaktadır. Derneğimizin Yoksul ailelerin yardım beklentilerini karşılayabilmek için elbirliği ve kardeşlik esası üzerine bütün hayırseverlerin duyarlı olmalarını bekliyoruz\" dedi.

 

Ramazan ayı nedeniyle yardım alma beklentisinin arttığına dikkat çeken Yıldırım, peygamberimizin (sav) `Komşusu açken tok yatan bizden değildir`, `Bir hurmayla bile olsa kendinizi cehennem azabından muhafaza edin` şeklindeki hadislerini hatırlatarak, bu konuda imkanı olan herkesin duyarlı ve yardımcı olmasını beklediklerini söyledi. (Muhsin Barış - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir