• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Bitlis’te kapanan 350 köy ve 298 mezra yolu ulaşıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 350 köy ve 298 mezra yolu, İl Özel İdare ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde ulaşıma açıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Âdem Aydoğdu, en mustarip oldukları asılsız ihbarların geçen yıla nazaran daha da azaldığını belirtti.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulan köy yollarının da kapalı kalmadığını, özel idareye bağlı karla mücadele ekiplerinin zaman mefhumunu gözetmeksizin 7/24 çalıştıklarının altını çizen Aydoğdu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 350 köy ve 298 mezra yolunun ulaşıma açıldığını söyledi.

“16 bin kilometre köy yolları ağı açtık”

Birçok köye ayda 3 defa karla mücadele için girdiklerini vurgulayan Aydoğdu, “Bitlis İl Özel İdaresi olarak 350 köy, 298 mezramız, yani 2 bin 451 kilometrede karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu köy ve mezralarımızın bütün yollarını açmış durumdayız. Bu mücadelemizi yaparken, aynı köylere defalarca girerek yollarımızı açmışız. Bazı köylere ayda 3-4 defa girdiğimiz oluyor. 350 köy 298 mezrayı kilometre bazında hesapladığınızda, 16-17 bin kilometreye kadar köy yolları ağlarını açmış bulunmaktayız.” dedi.

“En çok mustarip olduğumuz asılsız ihbarlarda azalma var”

Aylık yakıt ortalamasının 100 bin litreyi bulduğunu dile getiren Aydoğdu, şunları söyledi: “Bunu yaparken yakıt ortalamamız ayda 100 bin litreye kadar çıkıyor. Bu hizmetleri 90 personel, 70 iş makinesi ve 9 şantiye ekibimizle birlikte sunuyoruz. Tabi gökten gelen rahmeti her zaman iyi niyetle karşılıyoruz. Bunlarında rahmet olduğunu biliyoruz. Zahmetin yanında rahmetleri de olduğuna inanıyoruz. Ekonomik açıdan bize külfet getiriyor ama yetişmiş kalifiye elemanlarımızla 7/24 çalışarak, hizmetleri yürüttüğümüz için mutluyuz.  İnşallah vatandaşlarımıza da güzel hizmetler sunuyoruz. Tek mustarip olduğumuz konu asılsız ihbarlar. Son zamanlarda gayet azaldı. İnşallah daha da itina edilirse daha yerindeliğinde hizmetler sunarız.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir