• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
İstanbul`daki Hizbullah İddianamesi Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabul edilen iddianamede 3 kişi için `Hizbullah cemaatinin yönetici` olmak suçlamasıyla 15 yıldan 22.5 yıla kadar cezası istenirken Hacı İnan ve diğer sanıklar için `Hizbullah Cemaatine üye olmak` suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul-İstanbul’da 17 Ocak 2011 tarihinde aralarında CMK 102. maddeden tahliye olan Hacı İnan, İlyas Kutulman ile 28 Ocak 2011 tarihinde İstanbul’da İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik hukuksuz bir operasyon yapılmıştı. Yapılan bu operasyonlarda gözaltına alınan 19 kişiden 6’sı tutuklanırken 13 kişi ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.


Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından hazırlanan 60 sayfalık iddianame mahkemeye sunuldu. Mahkeme Hakan Karaali tarafından hazırlanan iddianameyi kabul etti. 14. Ağır Ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Bahattin Temel, Gazeteci Fikret Gültekin ve Mustazaf-Der İstanbul şube başkanı Sait Şahin için “Hizbullah cemaatinin yöneticisi olmaktan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken aralarında Hacı İnan’da bulunduğu 16 kişi için “Hizbullah cemaatine üye” olma suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame toplamda 60 sayfa iken “Hizbullah cemaatine üye olmak ve yöneticilikten” yakalananlar hakkında ise toplam 30 sayfalık iddianame hazırlanmış.


SAVCI’NIN İDDİANAMESİ KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR
Hazırlanan iddianamede savcı tarafından bile “legal alanda faaliyet yürüten” kuruluşların basın açıklamasına katılmak yine savcı tarafından suç kabul edilip bu açıklamalara katılanlara Hizbullah’a üye olmak suçlamasıyla ceza isteniyor. Savcının hem bir faaliyeti legal olarak görmesi ve buna ceza istemesi akıllarda soru işareti oluşmasına sebep oldu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir