• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Osmaniye'de Siyer Sınavı başvurusuna yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenecek "O’nu oku, O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı"na Osmaniye’de vatandaşların büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

17 Şubat'ta yapılacak Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Osmaniye Koordinatörü Sedat Akagündüz, vakıf olarak her yıl siyer sınavını düzenlediklerini, vatandaşların sınava yoğun ilgi gösterdiğini ve tek gayelerinin Hazreti Muhammed'in hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu vurguladı.

Siyer Sınavı kayıtlarına Osmaniye’de büyük bir ilgi gösterildiği bilgisini veren Akagündüz, gençlerin bu yılki sınava daha fazla bir rağbet gösterdiğini dile getirdi.

Akagündüz, "Geçen yıla oranla sınava olan ilginin arttığını görüyoruz. Osmaniye’de Siyer Sınavı’na şu an itibariyle bine yakın kişi kayıt yaptı. Vatandaşlarımızın, Peygamber Efendimize olan bu sevgisi bizleri mutlu ediyor. Sınavımıza gençlerimizin çok daha fazla önem göstermesi ve yarışmaya katılma talepleri, bizi çok daha fazla mutlu ediyor. Her yaştan vatandaşlarımızın bu sınava iştirak etmelerini bekliyoruz." dedi.

Vakıf olarak her yıl Siyer Sınavı düzenlediklerini belirten Akagündüz, "Tek gayemiz; Hazreti Muhammed'in hayatını okutma, anlama ve yaşatmaktır. Efendimizi tam manasıyla anlamadığımız ve tanımadığımız için zalimlerin, müstekbirlerin zulümleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Eğer biz Efendimizin hayatını öğrenirsek, hayatımıza tatbik edersek ve yaşarsak bir araya geleceğiz, yekvücut olacağız. Onun için de diyoruz ki; Biz Efendimizin hayatını okumalıyız, yaşamalıyız, anlamalıyız ve hayatımızda tatbik etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bu sınavın kaybedeni olmadığının altını çizen Akagündüz, Hazreti Muhammed'in hayatının okunması, yaşanması ve Müslümanların hayatına tatbik etmesinin bir kazanç olduğunu belirtti. (Muhsin Alakuş - İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir