• DOLAR 32.573
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2426.723
  • ...
Bombacının Görüntüleri Yayınlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSRAİL SALDIRMAK İÇİN BAHANE ARIYOR

Bulgaristan’ın Burgaz kentinde 5’i İsrailli 7 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısı sonrasında İsrail’in gözü İran’a çevrildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun saldırıyla ilgili olarak İran ve Hizbullah’ı suçlaması İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi tarafından ‘İran’a saldırmak için bir bahane’ olarak yorumlandı.

İsrailli yetkililer uzun saçlı saldırganın Türkiye’den giriş yaptığını öne sürdü. Soruşturmaya İsrail’in yanı sıra FBI ve CIA de katıldı.

Bulgaristan’ın Burgas Havaalanı’nda İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, Türkiye’den bu ülkeye giriş yaptığı öne sürülen Jacque Felipe Martin gerçekleştirdi. Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, 35-36 yaşlarında olduğu sanılan uzun saçlı saldırganın 4 ile 7 gündür Bulgaristan’da olduğunu açıkladı.

Havaalanı güvenlik kameralarına yakalanan Martin’in büyük bir sırt çantasıyla birlikte belinde de küçük bir çanta taşıdığı görülüyor.

etkililer saldırganın Bulgar vatandaşlarından yardım aldığı ihtimalinin de göz ardı edilmeyeceğini açıkladı. Ele geçirilen belgede Martin’in adresi olarak da Louisiana’daki bir kumarhanenin açık adresi gösterildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir