• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
`Doğruların Mücadelesini Doğru Araçlarla Vereceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Laçin / İstanbul
Mustazaflar Hareketi’ni, kuruluşunu, amacını ve vizyonunu hareket sözcülerinden Sait Şahin ile görüştük. Şahin, Mustazaflar Hareketi’nin önümüzdeki yerel seçimlere girip girmeyeceği, ilerleyen süreçte siyasi alanda yeni bir parti kurup kurmayacağı gibi birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HAREKET İSTİŞARELERLE BEREKETLENSİN
Birebir görüşmelerin yanı sıra geniş katılımlı istişare toplantıları düzenlediklerini söyleyen Şahin, “Bu toplantılarımızda hareketin siyasi alanda var olmasını gerektiren ihtiyaçlar, hareketin ilkeleri, programları, amaçları, ne yapmak istediği, nasıl yapacağı, ne kadarı ile yapacağı mahiyetindeki konular etrafında görüş alışverişinde bulunuluyor.
 
Geniş çerçeveli olarak her boyutuyla değerlendiriliyor. Bu aşamada katılımcıların ve birebir ziyaret ettiğimiz kişilerin olumlu-olumsuz görüşleri, tepkileri alınıp, hareketin öncüleri ve kurucuları mahiyetinde şahıslar nezdinde değerlendiriliyor.
 
Toplumun geneli ile alakalı bu ihtiyaçlara, toplumun genelini dâhil etmek istiyoruz. Halkımızın, kanaat önderlerinin, siyasilerin, STK’ların ve birçok kesimin görüşüne başvuruyoruz.
 
Hareket istiyor ki temeli istikamet üzerine, tecrübeler üzerine, geniş katılımlı istişarenin bereketi üzerine bina edilmiş olsun ve programı hazırlanan hareketin programının ilkeleri, değerleri, amaçları ve hedefleri bu geniş katılımlı görüşlerin üzerine oturtulsun.” diyerek hareketin oluşum aşamasında olduğunu belirterek bu tür istişare toplantılarının devam edeceğini söyledi.

TEPKİLER GEÇ KALDIĞIMIZ YÖNDE
İstişarelerde alınan tepkilerin ve değerlendirmelerin genel olarak müspet yönde olduğunu vurgulayan Şahin, birçok kişiden geç bile kalındığı değerlendirmeleriyle karşılaştıklarını söyledi.
 
Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında birçok oluşumla görüşüp, istişare toplantıları tertiplediklerini belirten Şahin, “İslam menşeli bir hareket olduğumuz için, geçmişte tecrübeleri bulunan HAMAS, Lübnan Hizbullah’ı, İhvan-i Müslim, Irak Kürdistan’ındaki İslami hareketler gibi birçok cemaat, oluşum ve âlimle görüşüyoruz ve görüşmelerimiz hâlâ devam ediyor.
 
Çoğunlukla müspet yaklaşımlarla karşılaşıyoruz. Özellikle Türkiye şartlarını gören ve okuyanlar geç kaldığımızı söylüyorlar. Bunun yanında tepkisel bazı yaklaşımlarla da karşılaşıyoruz. Onlardan da istifade ediyoruz.” diye konuştu.

YEREL SEÇİMLERE GİRECEĞİZ
Mustazaflar Hareketi’nin kendisini siyasi bir oluşum olarak ilan ettiğini söyleyen Şahin, Hareketin siyasi alanda çalışacağını, bu alanda halkın temsiliyeti noktasında kendisini alternatif olarak ortaya koymakla birlikte idari makamlara talip olduğunu ve idari makamlar üzerinde taleplerinin olacağını söyledi.
 
Yerel seçimlerde halkı temsil edeceklerini söyleyen Şahin, “Çalışmalarımız devam ediyor. Yerel seçimler olur, farklı boyuttaki çalışmalar olur, şu an değerlendiriliyor. Bu doğrultuda hazırlıklar yapılıyor. Bunlar hareket içerisinde konuşulup tartışılıyor.
 
İlk etapta var olan; potansiyelin, gücün veya şartların müsait olduğu yerlerde mahalli seçimler konusunda çalışmalar yapmak. Hazırlıkların neticesinde mahalli seçimlere istişareler sonucunda girebiliriz. Yani şartlar oluşursa yerel seçimlere gireceğiz.” dedi.

İSLAM’IN İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA YENİ BİR PARTİ
Yerel seçimlere girmenin partileşmeyle veya bir parti bünyesinde seçimlere girmekle alakalı bir mesele olmadığını dile getiren Şahin, “Hareketimizin önünde yeni bir parti kurma gibi bir süreç var.
 
Partileşmek gerekiyorsa bizim inançlarımız, ilkelerimiz, değerlerimiz hususunda herhangi bir olumsuzluk barındırmıyorsa, seçimlerden önce veya sonra hareketin belirleyeceği bir tarihte İslam’ın ilkelerini de gözeterek partileşme sürecine gidebiliriz.” diyerek hareketin yeni bir parti ile siyasete girebileceği yönünde önemli açıklamada bulundu.
 
Mustazaflar Hareketi’nin kurumsallaşma ve olgunlaşma sürecinde olduğunu dile getiren Şahin, “Çalışmaları devam eden bir sürecin liderinin, kurucularının, siyasi kadrolarının, genel merkezinin böyle bir süreçte açıklanması uygun düşmez.” diyerek her şey netleştikten sonra hareketin tüm yapılanmasını ve birimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

MİSYON VE VİZYONUMUZ DOĞRULARIN MÜCEDELESİNİ VERMEKTİR
Doğruların mücadelesini vermek için yola çıktıklarını söyleyen Şahin, hareketin misyonu hakkında şunları söyledi; “Doğruların mücadelesini doğru araçlarla vermek istiyoruz.
 
Siyasi alanda yapacağımız çalışmalarla alakalı temel hedefimiz doğruların ve Hakkın mücadelesini vermek ve bu hakkı ve doğruları hâkim kılmak. Eğer bu mücadeleyi vermede şartlarımız oluşmuşsa bunu fiiliyata dökeceğiz. İdare makamında gücümüz oluşmuşsa bilfiil yapacağız.
 
Yok, oluşmamışsa halktan alacağımız destek oranında nüfuzumuzu kullanarak bunlarla ilgili söz konusu mercilere doğruları yapmak noktasında taleplerimizi dayatacağız. Ve bunun da mücadelesini vereceğiz. Halkımızın doğrulara talebi ve özlemi yıllardır sürüyor. Ama bugüne kadar yanlış adreslerle doğrulara ulaşılmaya çalışıldı.
 
Bu nedenle doğrulara ulaşılamadı ve haklar ilahi çerçevede tertip edilemedi. Biz peygamberi bir misyonla hayata bakıyoruz. Peygamberler ya mevcut idareyi ıslah etmek veya bilfiil idare makamında olmak suretiyle adaleti tesis etmeye çalışmışlardır. Çalışmalarımız bu misyon ve gaye doğrultusunda olacaktır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir