• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
6 Branşta 205 Kursiyer Sertifikalarını Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde saat 14.00`te düzenlenen törene Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Belediye Meclis Üyesi Feyza Başak Koç, Belediye Başkan Yardımcıları Burhan Arıkız ve Abdullah Tunç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Namık Toplu, Kültür Merkezi Müdürü Ali Rıza Korkutata ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, SODES Programlarını fırsat bildiklerini belirterek, sosyal projelere devam edeceklerinin altını çizdi.

`Üniversiteli Gençler Gençlik Merkezi`nde Projesi`nde Masa Tenisi, Satranç, Bağlama, Web Tasarımı, Resim Kursu ve Yabancı Dil olmak üzere 6 branşta 205 kursiyerin sertifikalarını almaya hak kazandığını ifade ederek, \"SODES Projesi olarak ayrıca Sanayi Sitesi`nde yaptığımız `Sanayiciyim, Bilinçliyim` adlı proje sayesinde sanayi çalışanlarına okuma alışkanlığını kazandırdık. Bu projenin de çok büyük faydası oldu. Proje kapsamında bir mekan tutuldu ve orayı Kütüphane yaptık. Sanayi Sitesi esnafları bu kütüphaneden faydalandı. Gençlik Evi`ne gelenler bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okuyorlar. Sanayide çalışan usta ve çırakların yorgunluk attığı Gençlik Evi sayesinde sanayi çalışanları boş vakitlerinde satranç ve masa tenisi oynamayı tercih ediyor. Gençlik Evi sayesinde esnaf okuma alışkanlığı kazandı\" dedi.

SODES programı kanalıyla 3 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Atalay, Kalkınma Ajansı`ndan da 1 milyon TL proje tutarındaki Amatör Sporculara yönelik yapılacak sosyal tesis projesinin ihale aşamasında olduğunu kaydetti.

Programda, Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen `Üniversiteli Gençler Gençlik Merkezi`nde Projesi`nde Masa Tenisi, Satranç, Bağlama, Web Tasarımı, Resim Kursu ve Yabancı Dil olmak üzere 6 branşta 205 kursiyere sertifikaları verildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir