• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
israil, Şimdi de Hizbullah`ı Suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Bulgaristan`ın Burgaz kentinde İsrailli turistlere karşı düzenlenen saldırıdan Hizbullah örgütünü sorumlu tuttu.

Netanyahu, yaptığı açıklamada, İran ve Hizbullah`ın, bir yılı aşkın süredir İsraillileri ve başkalarını hedef alan ``küresel terör kampanyası`` yürüttüğünü ifade ederek, Burgaz`daki saldırıyı Hizbullah`ın düzenlediğini savundu.

İran ise İsrail`in iddiasını reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, resmi IRNA ajansında yayınlanan açıklamasında, suçlamaların, dünyanın ilgisini, İranlı nükleer bilimadamlarının öldürülmesinde İsrail`in oynadığı rolden başka bir yöne çevirme amacı taşıdığını söyledi.

Tahran yönetimi, 2010 yılından bu yana en az 5 nükleer bilimadamının öldürülmesinin arkasında İsrail gizli servisi Mossad`ın olduğunu savunuyor.

İran devlet televizyonu da internet sitesinde, iddiaları ``gülünç`` ve ``sansasyonel`` sözleriyle değerlendirdi ve İsrail`in, İran`ın ve Suriye gibi müttefiklerinin itibarını düşürmeye çalıştığını bildirdi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, Burgaz kentinde İsrailli turistlere karşı düzenlenen saldırıda, 5`i İsrail vatandaşı 7 kişinin öldüğünü bildirmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir