• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Van Peygamber Sevdalılarından Ramazan Tebriği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kutlu Doğum etkinliklerinde yaptıkları çalışmalarla ve Peygamber Sevdalısı halkı Resulullah`ın sevgisi etrafında bir araya getirmekle tanınan Van Peygamber Sevdalıları Platformu Ramazan tebrik mesajı yayınladı. Mesajda özellikle Ramazan ayına girmenin sevinci dile getirilerek,\"Öncelikle bizleri on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına ulaştıran Allah`a hamd olsun. Malumunuz Cuma günü Ramazan-ı Şerifi idrak edeceğiz.Bu vesileyle tüm halkımızın, önümüzdeki Ramazan ayını hakkıyla idrak etmesi gerekir.\" denildi.

 

Ramazan ayının önemi ve nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunulan mesajda, \"Allah u Teala Kur`anı Kerim`de `Ramazan ayı öyle bir aydır ki o ayda insanlara yol gösteren, doğruyu ve hak ile batılı ayırt eden belgeler olarak Kur`an indirildi. Sizden kim o aya şahid olursa onda orucu tutsun.Kim de hasta veya yolculuk halinde olursa tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde tutsun.Allah(cc) size kolaylık ister.Size zorluk istemez.(Bu kolaylık)sayıyı tamamlamanız(bir ay oruç tumanız) ve size doğru yolu gösterdiği için Allah(cc)`ı tanımanız içindir. Ola ki şükredersiniz.(Bakara: 185) buyurarak Ramazan ayının ne kadar bereketli, mübarek bir ay olduğunu kullarına haber vermektedir. Her Müslüman bilinci ve imkanı nispetinde bazı güzel amelleri yıl içinde zaman zaman yapmaya çalışır. Ramazan ayı tüm Müslümanların yıl içinde aralıklarla yaptığı, hasene ve ibadetlerin düzenli ve çokça yapıldığı bir ay olan Ramazan ayında hayırlı amellerimizi artırmalıyız.\" denildi.

 

\"Ramazan ayında öncelikle, işgal ve zülüm altında bulunan tüm mazlum ve mustazaflara dua etmeli, geçen sene meydana gelen deprem musibetinin tekrar olmaması için çok dua etmeli ve Rabbimizden kaldıramayacağımız yükte bir musibetle bizi imtihan etmemesini istemeli, bu ayda ibadetlere gereğince önem verilmeli, akraba, komşu ve hasta ziyaretleri yapılmalı, Kur`an ayı olan bu ayda bol bol Kur`an okunmalı hatimler indirilmeli, içinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi`nin bulunduğu Ramazan`ın son on gününde duaya , Kur`an okumaya ve diğer ibadetlere daha çok sarılmalı, bu ayda teravihleri aksatmadan kılmalı.\" İfadelerine yer verilen mesajda
\"Rabbimizden, Cuma gününden itibaren idrak edeceğimiz Ramazan ayının
işgal altında bulunan Müslümanların kurtuluşuna , İslam aleminin içerisinde bulunduğu ayrılıkların son bulmasına vesile kılmasını ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyoruz.\" denildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir